Dataskyddspolicy

Vi följer dataskyddsförordningen – GDPR. Din integritet är viktig.

Lindroos dataskyddspolicy beskriver vilka personuppgifter vi samlar in, varför vi samlar in dessa, hur vi använder uppgifterna, vem som använder uppgifterna, hur du som kund och besökare kan få veta vilka uppgifter som samlats in, och hur du gör för att få uppgifter borttagna. Denna Dataskyddspolicy gäller när du kontaktar oss, blir kund hos oss och använder våra webbplatser.

Du har rätt att när som helst ta del av eventuell lagrad information om dig, uppdatera dina personuppgifter eller radera aktuell information hos oss.

Vilka personuppgifter vi samlar in

Vi samlar in personuppgifter via kontaktformulär, telefon, mail, fakturering och bokföring. Vi samlar in uppgifter för att kunna fullfölja vårt uppdrag för dig som kund och för att kunna informera dig om eventuella ändringar och nyheter i vårt sortiment. Personuppgifter som samlas in kan vara, namn, e-mail, telefonnummer samt adress.

De uppgifter vi samlar in lagras på ett säkert ställe på våra servrar utan att någon tredje part har tillgång till detta material. Det går enkelt att radera dina personuppgifter om du så önskar.

Vi kan komma att registrera dina uppgifter i samband med:

  • När du fyller i kontaktformulär på hemsidan, registrerar dig för nyhetsbrev eller annat formulär genom våra sociala kanaler.
  • Via våra sociala medier
  • När du kontaktar oss via telefon eller e-mail med kundfrågor.
  • För fakturering eller bokföring
  • I samband med mässor och event

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part utan samtycke.

Cookies

När du använder vår webbplats samlar vi in information med hjälp av cookies, t ex din IP-adress, typ av enhet, operativsystem och webbläsartyp som används för besöket. Vi använder t.ex. Google Analytics, Clicky Web Analytics och Facebook pixlar för att samla in anonym statistik.

Knappar på vår webbsajt ger dig möjlighet att dela innehåll från vår webbplats till sociala medier (Facebook, Twitter, Google+, Linkedin). Dessa tjänster sätter 3:e parts cookies på vår webbplats.

Om du inte vill att din dator tar emot och lagrar cookies så kan du justera säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Du hittar information om hur du stänger av cookies i din webbläsare på www.minacookies.se »

Hur vi använder de uppgifter som vi samlar in

Vi kommer behandla dina uppgifter med största varsamhet och främst i nedan nämnda syfte

  • Information och nyheter via e-mail
  • Fakturering om du är kund hos oss
  • För att kunna ge dig god kundservice
  • För att kunna skicka dig nyhetsbrev som du begärt via vår hemsida eller sociala kanaler.
  • För att ta fram statistisk data av våra användare

Vilka andra kan komma att ta del av våra uppgifter

Vi kan komma att dela dina uppgifter om vi ska skicka ett paket eller annat gods till dig som kund med tredje part, dock inte utan ditt samtycke. I övrigt används dina personuppgifter endast för ovanstående uppdrag och lämnas aldrig ut till tredje part.

Hur länge sparas dina uppgifter

Vi sparar dina uppgifter bara så länge vi anser det är nödvändigt att kunna fortsätta kontakta dig som kund för att kunna ge dig den bästa kundupplevelsen. Eller så länge som det pga av lagkrav och dokumentation av bokföringsåtgärder är nödvändigt. Det gäller uppgifter som förekommer i avtal, fakturor och liknande bokföringsdokument.

Personuppgifter (namn, e-post) som lämnas i samband med godkännande av utskick av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge du är prenumerant. Vid en avanmälan tas dina personuppgifter automatiskt bort från systemet. Om du har skickat in en notering gällande reklamation eller synpunkt via kontaktformuläret eller direkt e-post sparas detta i vårat e-postsystem samt i företagets egenkontrollprogram för att kunna utveckla våra produkter till det bättre.

Dina rättigheter

Du har rätt att ta del av och påverka den information vi sparar om dig. Vi kommer på eget eller ditt initiativ att rätta de uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan när som helst begära att få ta del av vilka uppgifter vi sparar om dig, begära att vissa uppgifter raderas, uppdateras eller begränsa vår användning av dina personuppgifter, t ex i marknadsföringssyfte. Kontakta då personuppgiftsansvarig: Lindroos, Radiatorvägen 13, 702 27 Örebro. Telefon: 019-331510, E-post info@lindrooshalsa.se

Om du anser att vi inte respekterar dina rättigheter får du gärna kontakta oss via info@lindrooshalsa.se så att vi ka rätta till evetuella fel. Du kan också kontakta Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se.

Lindroos är personuppgiftsansvarig i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att all behandling sker enligt gällande lagstiftning.

Kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Du kan läsa mer om hur den ska tillämpas och vilka rättigheter du som enskild har när det gäller din personliga integritet på Datainspektionens webbplats: https://www.datainspektionen.se

Alla våra produkter