Kelp – laddad med jod

Kelp är en alg med naturligt högt innehåll av jod men även andra viktiga vitaminer och mineraler som vår kropp behöver. Jod är i sin tur en viktig byggsten av sköldkörteln och dess hormon och bidrar därför till att förbättra en normal sköldkörtelfunktion och ämnesomsättning.

Kelp och jod: En hälsosam kombination för sköldkörtelns välbefinnande

Kelp är en sorts sjöväxt som är känd för sin höga halt av jod. Jod är en viktigt mineral som spelar en avgörande roll för sköldkörtelns funktion och hormonproduktion. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med kelp och jod för hälsan, samt ge dig några tips för att optimera din sökning för att få relevant information om ämnet.

 • Bidrar till en normal ämnesomsättning
 • Medverkar till en normal sköldkörtelfunktion
 • Finns naturligt i algen kelp

Varför är det viktigt med jod?

Sköldkörteln är en körtel som finns i halsen och ansvarar för att producera sköldkörtelhormoner som tex T3 och T4. Dessa hormoner är involverade i regleringen av ämnesomsättningen, kroppstemperaturen och energiförbränningen. Jod är en nödvändig komponent för att sköldkörteln ska kunna producera dessa hormoner på rätt nivå. Lär dig mer sköldkörteln och få mer hjälp här.

Kelp är en naturlig källa till jod och har använts traditionellt som en hälsokosttillskott för att stödja sköldkörtelns välbefinnande. Genom att inkludera kelp i kosten kan du bidra till att säkerställa att din kropp får tillräckligt med jod för att bibehålla en optimal sköldkörtelfunktion.

Vem kan behöva ta kelp och jod som kosttillskott?

 1. Personer med låg jodintag.
  Om din kost inte innehåller tillräckliga mängder jodrika livsmedel, såsom skaldjur, mejeriprodukter eller berikat salt, kan du vara i riskzonen för jodbrist. I sådana fall kan tillskott vara användbara för att upprätthålla en optimal jodnivå.
 2. Gravida och ammande kvinnor
  Under graviditet och amning ökar behovet av jod för att stödja fostrets och spädbarnets hjärn- och nervsystemutveckling. Det är viktigt att rådgöra med en läkare eller specialist för att avgöra om jodtillskott är nödvändigt.
 3. Personer med sköldkörtelproblem
  Sköldkörtelsjukdomar som hypotyreos kan leda till en minskad produktion av sköldkörtelhormoner, vilket i sin tur kan påverka jodnivåerna. I vissa fall kan läkare rekommendera jodtillskott för att hjälpa till att återställa balansen.
 4. Personer med jodabsorptionsproblem
  Vissa sjukdomar eller medicinska tillstånd kan påverka kroppens förmåga att absorbera och utnyttja jod från kosten. I sådana fall kan tillskott vara nödvändiga för att tillgodose kroppens behov av jod.

Det är viktigt att notera att överdrivet intag av jod kan också vara skadligt. Därför är det alltid bäst att rådgöra med en läkare eller dietist innan du börjar ta jodtillskott för att fastställa rätt dosering för dina individuella behov.

Användning

En vanlig rekommendation är 1-2 st tabletter om dagen. Om du inte får önskad effekt rekommenderar vi dig att prata med din läkare för att eventuellt höja dosen för att få igång din sköldkörtel.

Kelp – näringsrik alg med jod

Kelp är en typ av brunalg som växer i havet. Det är en stor och snabbväxande sjöväxt som finns i kustnära områden runt om i världen. Kelp har länge varit en viktig del av matkulturen i vissa regioner, särskilt i Asien där det används i traditionell matlagning.

Kelp är rikt på näringsämnen och mineraler, varav den mest framträdande är jod. Det är faktiskt en av de bästa naturliga källorna till jod. Utöver jod innehåller kelp också andra viktiga mineraler såsom kalcium, kalium, magnesium och järn. Den är också rik på vitaminer, antioxidanter och kostfiber

Tabletterna vi använder är tillverkade med lika mycket mängd jod i varje tablett och kommer från alger som växer i Norra Ishavet. Eftersom jod förekommer naturligt i kelpalgen kan mängden variera från alg till alg men i vår produktion ser vi till att det är alltid är samma mängd jod i varje tablett för att enkelt kunna sköta doseringen.

Ingredienser:

Dikalciumfosfat (fyllnadsmedel), Mikrokristallinisk cellulosa (fyllnadsmedel), Modifierad stärkelse (från potatis), Pulver av knöltång (ascophyllum nodosum), Magnesiumsalt av fettsyror (fyllnadsmedel), Stearinsyra (fyllnadsmedel, Kiseldioxid (klumpförebyggande medel)

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Köp Kelp här

Du hittar kelp i burkar om 100 tabletter i din hälsokostbutik.
Du hittar även Kelp hos tex Apotea, Meds eller Lifebutiken.

Haltdeklaration:Per dagsdos
=1tablett
Andel rek.
dag.intag
Jod85µg55 %

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör alltid kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Läs mer om våra övriga vitaminer och mineraler, klicka på bilden.