Ekologisk Psyllium – Hela Skal

Hela ekologiska psylliumfröskal hjälper din mage att må bättre. Bidrar till normal matsmältning och normal tarmfunktion. Testa själv idag och märk skillnaden med psyllium, beställ online här.

100% ekologisk psyllium, hela skal, från Indien

Bidrar till en normal matsmältning

Bidrar till en normal tarmfunktion

85% kosfiber

Enkelt och smidigt till frukosten

400g förpackning

Finns att köpa här!

Psyllium – bidrar till normal tarmfunktion

Psyllium är magens bästa vän. Det är väl bevisat att hela psyllium skal bidrar till normal tarmfunktion och får din mage att helt enkelt må bättre. Rör ner 1-2 tsk i ett glas vatten, juice eller annan dryck och drick på morgonen. Fortsätt regelbundet och märk skillnaden.

Normal tarmfunktion

Neutraliserar

85% kostfibrer

psyllium för magen

Psyllium – Bidrar till normal matsmältning

Psyllium är fullmatad med bra fibrer som hjälper till vid matsmältningen. Fibrer är icke nedbrytbara kolhydrater som främjar bakteriefloran i magen, ger mättnadskänsla och även jämnare blodsockerkurva.

Normal matsmältning

Mättnadskänsla

Jämnar ut blodsockerkurvan

EKO psyllium – en självklarhet

Ekologisk mat överlag är mat som är snällare både mot naturen och mot dig. Några av de viktigaste anledningarna är att ekologiska odlingar inte besprutas med bekämpningsmedel och  är fria från genmodifierade ämnen (GMO). Bonden som odlar ekologiskt slipper att komma nära de annars farliga ämnena och du slipper äta mat där osjysta medel har använts vid odlingen. Du kan läsa mer om varför du ska byta till ekologiskt här.

Fritt från bekämpningsmedel och GMO

Mer hållbart för miljön

Gladare djur och växtliv

Bra för bönderna, bättre betalt

Bidrar till en levande landsbygd

psyllium för magen

Varför ska jag välja ekologisk psyllium och inte vanlig?

Vi har valt att vända på frågan. Varför ska du välja vanlig när det finns ekologisk? Naturen mår bättre, bonden mår bättre och du kommer få ett godare glutenfritt bröd. Är det värt att det kostar några kronor mer? Det tycker vi i iallafall.

Vad är det för skillnad på era psylliumprodukter?

Vi har två ekologiska psylliumprodukter i sortimentet, den ena är hela skal och den andra är pulveriserade skal. Den pulveriserade är ämnad för glutenfri bakning och ser mer ut som ett mjöl. Den med hela skal är ämnad för att ta som tillskott i ett glas med vätska och är mer luftig och fluffigt. De har samma egenskaper men lämpar sig till lite olika användningsområden.

Vad är det för skillnad på Premium Psyllium och Psyllium Hela Skal?

Premium psyllium är pulveriserade psylliumfröskal medans hela skal är som det låter, hela psylliumskal. Samma råvara men ändamålet olika. Premium psyllium funkar bättre för glutenfri bakning mendans hela skal används som kosttillskott.

Kan jag baka med Psyllium Hela Skal?

I vissa recept har författaren använt sig av hela skal. I dessa fall står det oftast klart och tydligt att det är hela psylliumskal som används, om inte annat så kan du utgå ifrån att det är pulveriserade psylliumfröskal.

Är det någon skillnad på psyllium, pofiber och fibrex?

Psyllium, pofiber och fibrex är tre olika produkter som kommer från tre olika råvaror. Psyllium görs på pulveriserade psylliumfröskal och innehåller 85 % fibrer, inga kolhydrater och har i princip exakt samma egenskaper som gluten har vid vanlig bakning.

Pofiber kommer från torkade fibrer från potatis. Det innehåller 65 % fibrer och är fri frän stärkelse och används ofta som ett glutenfritt ströbröd.

Fibrex kommer från sockerbetor. Används för att öka hållbarheten och göra brödet saftigare. Lite grövre än både psyllium och pofiber.

Är psyllium och Xantangummi samma sak?

Nej det är det inte. Xantangummi är en annan produkt som används för att ersätta gluten vid bakning. Av tradition använder vi oftare psyllium i Sverige medans man i stora delar av Europa använder Xantangummi. Det bästa brukar vara att använda de båda tillsammans. Du kan läsa mer om Xantan och få massor av recept här.

Vad är Lindroos ekologiska psyllium gjort av?

Psylliumfröskal är en råvara som växer i naturen. Det är en ört som har funnits länge och som nu oftast används för glutenfri bakning.

Kan man vara allergisk mot psyllium?

Det har rapporterats om enstaka fall sedan vi började med psyllium för snart tjugo år sedan så risken är extremt liten men man ska givetvis aldrig säga aldrig.

Är psyllium nyttigt att äta?

Psylliumfröskal är 100 % naturligt och kommer direkt från naturen och innehåller därför inga tillsatser och är inte heller farligt för kroppen på något sätt. Tvärtom har det en rad hälsofördelar utöver sina egenskaper vid glutenfri bakning.

Bidrar till en normal matsmältning.

Bidrar till en normal tarmfunktion.

Hjälper till att jämna ut blodsockret.

Dosering:
1-3 tsk (1,5-5 g) blandas med minst 2 dl vatten eller juice, 1-2 ggr dagligen. Intas direkt efter blandning. Drick gärna ytterligare 1 dl vätska. Kan också strös på youghurt, adderas till smoothies eller blandas i gröten. Drick därefter minst 2 dl vätska till.

Rek. dagligt intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Ingredienser: Hela psylliumfröskal* (Plantago ovata)

*Från kontrollerade ekologiska odlingar

Allergener

En förpackning innehåller 400 g. 

Haltdeklarationper per  1,5 g / 5 g

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde789 kJ / 189 kcal
Fett 0,55 g
- varav mättade fettsyror0,07 g
Kolhydrater1,73 g
- varav sockerarter0,20 g
Fiber85,20 g
Protein2,38 g
Salt0,01 g