Baka glutenfria kolakakor som proffsen hemma i ditt eget kök.
- Naturligt glutenfria ingredienser
- Recept av Anneli Bark på Glutenfriagodsaker
- Smidigt och enkelt
- Tillsätt smör och sirap själv
- Bra resultat varje gång
Glutenfria mjölmixer för enklare glutenfri bakning
Anneli Bark som driver kontot och hemsidan Glutenfriagodsaker.se har tagit fram detta fantastiska recept på glutenfria kolakakor. Denna mix gör det enkelt och smidigt att baka glutenfritt hemma som proffsen. Tänk att få lyckas gång efter gång med dina glutenfria kakor nu när ett proffs har designat ett recept just för dig.
Anneli Bark har även tagit fram ett recept på glutenfria frallor som du hittar här på hemsidan. De andra två recepten är framtagna av Jonny Hamnell från nogluforme.com. De recepten är på pizzadeg och hamburgerbröd.
Beställ direkt online
Mixen till kolakakorna finns att beställa hem direkt via webshop. Följ den här länken så kommer du direkt dit.
Ingredienser:
rismjöl, socker, majsstärkelse, vaniljsocker, bikarbonat, xantangummi
Till ett paket mjölmix, 24 kolakakor, behöver du:
120 g mjukt smör, 30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
Gör såhär:
1. Rör ihop smör och sirap med en sked i en bunke.
2. Tillsätt bakmixen och blanda ihop till en deg.
3. Dela degen i två delar. Rulla ut till längder och lägg längderna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck till dem lite med en gaffel.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Låt svalna något och skär sedan kakorna i sneda bitar innan de har svalnat helt.
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1530 kJ / 361 kcal |
Fett | 0,6 g |
- varav mättat fett | 0,1 g |
Kolhydrater | 85,3 g |
- varav sockerarter | 34,3 g |
Fiber | 1,1 g |
Protein | 2,9 g |
Salt | 0,7 g |