Glutenfri Mjölmix Frallor

Baka glutenfria frallor som proffsen hemma i ditt eget kök.

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Recept av Anneli Bark på Glutenfriagodsaker
  • Smidigt och enkelt
  • Tillsätt vätska, olja och jäst själv
  • Bra resultat varje gång

Glutenfria mjölmixer för enklare glutenfri bakning

Anneli Bark som driver kontot och hemsidan Glutenfriagodsaker.se har tagit fram detta fantastiska recept på glutenfria frallor. Denna mix gör det enkelt och smidigt att baka glutenfritt hemma som proffsen. Tänk att få lyckas gång efter gång med dina glutenfria frallor nu när ett proffs har designat ett recept just för dig.

Anneli Bark har även tagit fram ett recept på glutenfria kolakakor som du hittar här på hemsidan. De andra två recepten är framtagna av Jonny Hamnell från nogluforme.com. De recepten är på pizzadeg och hamburgerbröd.

Beställ direkt online
Mixen till frallorna finns att beställa hem direkt via webshop. Följ den här länken så kommer du direkt dit.

Mixen finns även på 100 st av Sveriges största Coop-butiker. Du kan även be personalen i din mindre Coop-butik att beställa hem mixen med frallor.

glutenfria frallor bakade på lindroos mjölmix

Ingredienser:

rismjöl, durramjöl, majsstärkelse, socker, psyllium, hydroxipropylmetylcellulosa (SoftBake), salt

Till ett paket mjölmix, 14 frallor, behöver du:

25 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 50 g (1/2 dl) rapsolja

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner rapsoljan i degvätskan. 

2. Tillsätt hela paketet med mjölmix till degvätskan och arbeta genast ihop degen ordentligt i ca 5 minuter, gärna i assistent men det går också bra med elvispens degkrokar. Strö lite durramjöl runt degen och låt den vila i bunken under bakduk i 15 minuter.

3. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med durramjöl. Dela degen i 14 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 45 minuter.


4. Värm ugnen till 250 grader. Sänk ugnsvärmen till 225 grader vid insättning av plåten. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


5. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.

Näringsvärde per 100 g:
Energi1409 kJ / 332 kcal
Fett1,2 g
- varav mättat fett0,2 g
Kolhydrater73,4 g
- varav sockerarter7,4 g
Fiber7,5 g
Protein4,5 g
Salt1,6 g