Fruit Power, portion

Druvsocker tillför snabb energi när du som diabetiker behöver det som mest. FruitPower druvsocker är enskild förpackade för att lätt kunna ha med sig utan att de smular sönder och håller också fukten borta.

Druvsocker för dig i farten

FruitPower druvsocker (dextros) är mycket uppskattat av både diabetiker och idrottare. Framförallt då tabletterna är enskilt förpackade vilket gör att de är lätta att ha med sig utan att de smular sönder i fickan eller träningsväskan. För dig med diabetes är det skönt att alltid veta att du enkelt har druvsocker till hands om blodsockret skulle falla snabbt. Du kan välja mellan två olika påsar, frukt- eller tropisk mix, med massor av härliga smaker.

Enskilt förpackade tabletter.

Hygeniskt, praktiskt och hållbara.

Runda tabletter som smälter snabbt i munnen.

Finns i påsar med två olika smakmixer, Frukt Mix och Tropisk Mix.

Säljs i påsar om 75 g.

Varför ska jag använda druvsocker?

Vi har pratat med många diabetiker, diabetessjuksköterskor och föräldrar till barn med diabetes och vet hur snabbt det kan gå när man får en dipp. Druvsocker, eller dextros, är det absolut snabbaste sättet att få upp blodsockret då det är en enkel sockerart och går snabbare att bryta ner än tex vanligt socker (sackaros).

Lågt blodsocker eller hypoglykemi som det heter kan tex bero på att det finns för mycket insulin i förhållande till vad du har ätit vilket gör att blodsockret snabbt sänks. För en person med diabetes kan det vara ett farligt tillstånd att hamna i. Hjärtklappning, svettningar, yrsel m.m. kan följa som symptom på detta. Därav är det av yttersta vikt att alltid ha med sig dextros för att snabbt kunna få upp blodsockret till normal nivå igen. Vanligtvis behövs 7-9 tabletter Fruit Power för att få upp blodsockret.

Vill du veta hur många tabletter du ska ta? Klicka in här för att räkna ut din dos.

Druvsocker för idrottare

Druvsocker kan även användas av dig som utövar en idrott och i din prestation behöver hålla en hög nivå av glukos tillgängligt för bästa prestation. FruitPower har använts av b.la. cyklister, triathleter, innebandylag och simmare. Även idrottarna uppskattar de enskilt förpackade påsarna då de är lätta att ha med sig på träning eller tävling samt att de inte smular sönder i träningsväskan.

Här kan du köpa Fruit Power

Fruit Power portionsförpackningar finns hos följande apotek

  • Apoteket Hjärtat
  • Apoteksgruppen
  • Loyds apotek
  • Apoteket AB

Du kan enkelt beställa hem FruitPower från någon av dessa två webshoppar:
Det finns även rullar i olika smaker att köpa på dessa olika sidor, du hittar även rullarna här på vår hemsida.

Tropisk mix

Druvsockertabletter med smak av: Citron, Mango, Passionsfrukt, Apelsin och Boysenbär.

Ingredienser:

Dextros (druvsocker) 89%, fullhärdat vegetabiliskt fett (raps, kokos, palm), surhetsreglerande medel (citronsyra), aromer, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror).

Näringsvärde per 100 g / per tabl:
Energi:1567 kJ
369 kcal
41 kJ
9,6 kcal
Fett:
varav mättat fett
1,0 g
1,0 g
<0,1 g
<0,1 g
Kolhydrater:
varav sockerarter
89 g
89 g
2,3 g
2,3 g
Protein:<0,1 g<0,1 g
Salt:<0,01 g<0,01 g

Frukt mix

Druvsockertabletter med smak av: Banan, Hallon, Körsbär, Apelsin och Citron.

Ingredienser:

Dextros (druvsocker) 89%, fullhärdat vegetabiliskt fett (raps, kokos, palm), surhetsreglerande medel (citronsyra. I smakerna: hallon, körsbär, citron, apelsin), aromer, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror).

Näringsvärde per 100 g / per tabl:
Energi:1565 kJ
369 kcal
41 kJ
9,6 kcal
Fett:
varav mättat fett
0,9 g
0,9 g
<0,1 g
<0,1 g
Kolhydrater:
varav sockerarter
90 g
89 g
2,3 g
2,3 g
Protein:<0,1 g<0,1 g
Salt:<0,01 g<0,01 g