Premium Psyllium – Pulveriserat

7 snabba om Lindroos Premium Psyllium:

Ljust psyllium

Alltid hög kvalité!

Lindroos Premium Psyllium innehåller alltid minst 98% renlighetsgrad*.

Köpt av certifierade leverantörer som lever upp till den höga standarden vi kräver.

Används av proffsbakare och bagerier.

Finns hos ICA, Willys, Hemköp och Citygross

Upptäck fördelarna med psyllium för glutenfri bakning!

Letar du efter en naturlig och hälsosam ingrediens som kan förbättra dina glutenfria bakverk? Då är psyllium något du inte vill missa! Psyllium är en fiberrik växt som kan användas som ett utmärkt substitut för gluten i bakrecept. Med dess fantastiska bindningsegenskaper och näringsmässiga fördelar är det ett oumbärligt tillskott för alla som vill njuta av glutenfria bakverk av högsta kvalitet.

En av de största utmaningarna vid glutenfri bakning är att uppnå den rätta strukturen och konsistensen. Här kommer psyllium till undsättning! Psylliumens naturliga gelbildande egenskaper binder ihop ingredienserna och ger en elastisk och luftig struktur i dina bakverk. Slutresultatet blir mjuka och saftiga bröd, muffins eller kakor som smälter i munnen.

Förutom sina imponerande bindningsegenskaper är psyllium också en utmärkt källa till lösliga fibrer. Det betyder att dina glutenfria bakverk inte bara blir goda utan också bidrar till en hälsosam matsmältning. Psyllium hjälper till att reglera tarmfunktionen och främjar en balanserad matsmältning. Det är ett perfekt val för dem som vill ta hand om sin hälsa samtidigt som de njuter av läckra bakverk.

Psyllium spelar roll för glutenfri bakning

Kvalitén på psyllium har stor inverkan på din glutenfria bakning. Förmågan att suga upp vätska kan variera stort mellan olika typer av psyllium vilket har stor inverkan på den glutenfria bakningen. Att alltid använda en psylliumprodukt med hög kvalité säkerställer att du alltid kan förvänta dig ett bra resultat när du bakar glutenfritt.

Ersätter gluten vid bakning

Binder vätska

Ger bättre konsistens

Smular mindre

Ger brödet mer volym

glutenfritt bröd med premium psyllium

Renlighetsgrad – avgörande för kvalitén och bakresultatet

Högre renlighetsgrad = bättre kvalitet = bättre glutenfri bakning!

Svårare än så är det inte. Välj därför en psylliumprodukt som inte tummar på kvalitet. Det kommer du garanterat märka i ditt färdiga glutenfria bröd när det är klart.

Psyllium kan ha olika kvalité och det man oftast pratar om är vilken renlighetsgrad den färdiga produkten har. Beroende på vilken renlighetsgrad det är finns mer eller mindre bakterier och mikroorganismer kvar i den färdiga psylliumprodukten. Renligheten i Lindroos premium psyllium är alltid minst 98%*. För dig som kund ger det en trygghet att du alltid kan förvänta dig bästa möjliga resultat när du bakar glutenfritt.

Psyllium med lägre renlighetsgrad är oftast mycket mörkare i färgen och klumpar ihop sig lättare vilket kommer försämra resultatet på den glutenfria bakningen.

Kan variera i färg men inte kvalité

Psyllium är en råvara som odlas runt om i världen och framförallt i Indien. Beroende på säsong varierar färgen på psyllium från ljusare till mörkare. I slutet av säsongen, dec-mars är psyllium mörkare i sin färg än vad den är i början av säsongen, april-juli. Renlighetsgraden + när på säsongen skörden är skördad avgör färgen i den färdiga psylliumprodukten.

De flestas vill alltid ha så ljust psyllium som möjligt så det inte påverkar färgen i den glutenfria bakningen för mycket. Det du ska börja med då är att alltid välja en psylliumprodukt som har hög renlighetsgrad. Sen kan den variera något i färg under året men kvalitén kommer alltid vara den samma.

glutenfri kaka med premium psyllium

Varför ska du välja premium psyllium?

Beroende på kvalitén kommer ditt resultat att påverkas positivt eller negativt. En sämre kvalité på psyllium kommer ha svårt att lösas upp i vatten, klumpa ihop sig, blir mindre fluffigt och ha en mörkare färg. Premium psyllium används av mängder av proffsbakare och receptskrivare över hela Sverige.

Hög renlighetsgrad och kvalité ger:

Bättre resultat vid glutenfri bakning

Lättare att alltid veta vad du får

Suger upp och binder vätska mycket bättre

Mindre klumpar och jämn deg

Mindre bakterier och partiklar kvar i psylliumprodukten

Mitt glutenfria bröd blir inte bra, vad gör jag för fel?

Det är en av de vanligaste frågorna vi får till oss och som är ganska svår då det finns så många olika saker att ta hänsyn till när du bakar glutenfritt. Här har vi listat några av de vanligaste orsakerna.

Du har för lite vätska.

Du använder för mycket jäst i degen.

Byt inte ut mjölsorter mot varandra eller mjölmixer.

Det krävs träning, ibland blir det bara fel helt enkelt.

Ugnens temperatur kan spela roll, testa att höja eller sänka temperaturen för att hitta rätt.

10 tips för glutenfri bakning

Vi har gjort en guide till dig där du hittar massa bra tips och information om hur du lyckas med din glutenfria bakning. Klicka in på länken här och lär dig baka som ett proffs du också.

Vill du baka ekologiskt och glutenfritt?

Såklart erbjuder vi även en ekologisk variant av psyllium för dig som vill baka helt ekologiskt och glutenfritt på samma gång. Ekologisk psyllium går bara att få tag på upp till en viss renlighetsgrad och vi använder den högsta förstås.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde789 kJ / 189 kcal
Fett 0,55 g
- varav mättade fettsyror0,07 g
Kolhydrater1,73 g
- varav sockerarter0,20 g
Fiber85,20 g
Protein2,38 g
Salt0,01 g

*Vårt mål är att alltid ha 98% renlighetsgrad men vissa delar på säsongen kan denna renlighetsgrad vara mer svår att få tag på.