Baka glutenfria hamburgerbröd som proffsen hemma i ditt eget kök.
- Naturligt glutenfria ingredienser
- Recept av Jonny Hamnell på nogluforme.com
- Smidigt och enkelt
- Tillsätt vätska, olja, ägg och jäst själv
- Bra resultat varje gång

Glutenfria mjölmixer för enklare glutenfri bakning
Jonny Hamnell som driver kontot och hemsidan nogluforme.com har skapat ett otroligt gott recept på glutenfria hamburgerbröd. Det här är next level på glutenfri bakning. Helt otroligt goda! Det är många som klickat sig in på hans recept och bakat själva men nu finns den alltså i en färdig förpackning. Enkelt, snabbt och bra resultat varje gång. Länge leve glutenfria hamburgare!
Jonny Hamnell har även tagit fram ett recept på glutenfri pizzadeg som du hittar här på hemsidan. De andra två recepten är framtagna av Anneli Bark från glutenfriagodsaker.se. De recepten är på glutenfria frallor och kolakakor.
Beställ direkt online
Mixen till hamburgerbröden finns att beställa hem direkt via webshop. Följ den här länken så kommer du direkt dit. De är omåttligt populära tack vare att de blir så fluffiga och mjuka vilket kan vara svårt att få till. Jonny är en riktig expert på glutenfri bakning och mängderna av ingredienserna noga uppmätt för att det ska bli så bra resultat som möjligt på dina hamburgerbröd.

Ingredienser:
rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, socker, psyllium, hydroxipropylmetylcellulosa (SoftBake), xantangummi, salt
Till ett paket mjölmix, 7-8 bröd, behöver du:
270 g vatten, 80 g rapsolja, 55 g (1 st) ägg, 50 g jäst
Gör såhär:
1. Väg upp alla ingredienser. Smula jästen i en degbunke till en köksassistent, tillsätt det ljumna vattnet och lös upp jästen.
2. Tillsätt rapsolja, ägget och hälften av mjölmixen, blanda samman i köksassistent med vingen.
3. Tillsätt resten av mjölet och blanda samman i maskinen. Öka farten till medel och blanda väl i 3min.
4. Skrapa samman degen, låt den vila i 10min, flytta sedan till en mjölad arbetsbänk, knåda lätt . Dela degen i 7st lika stora bitar, ca 110g styck.
5. Rulla bitarna till jämna bollar med lätt mjölade händer och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåtar, platta ut till ca 10 cm i diameter. Plasta lätt och jäs i 45-60min.
6. Värm ugnen til 250°c varmluft.
7. Vispa samman ägg, vatten och salt. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön.
8. Stoppa in i ugnen och sänk värmen till 225°c. Grädda i ca 12min. Låt svalna på galler
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1370 kJ / 324 kcal |
Fett | 0,6 g |
- varav mättat fett | 0,1 g |
Kolhydrater | 73,4 g |
- varav sockerarter | 12,5 g |
Fiber | 7,6 g |
Protein | 3,7 g |
Salt | 2,3 g |