Spirulinabröd

Ett gott och krispigt tunnbröd bakat i Sverige med sötvattensalgen spirulina som ger en extra boost av vitaminer och mineraler.

eko-krav

Det är bakat på rågmjöl och sötvattensalgen Spirulina. Låt inte färgen på brödet skrämma dig, det är mycket godare än vad du kan tro. Passar lika bra till vardag som fest. Spirulinan med alla dess goda egenskaper gör även detta till ett nyttigt och hälsosamt bröd. Läs mer om Spirulina under länken till höger.

Säljs i påsar om 250 g i din hälsokostbutik eller ekologiska matbutik.

Ingredienser:

Siktat rågmjöl*, Vatten, Vetemjöl*, Jäst, Spirulina mikroalg*, Rapsolja*.
*KTAV-ekologisk ingrediens.

Näringsvärde per 100 g: 
Energivärde1222 kJ / 285 kcal
- per skiva 382 k J/ 89 kcal
Fett 3,0 g
- mättade fettsyror 0,2 g
- enkelomättade fettsyror 0,5 g
- fleromättade fettsyror 1,0 g
Kolhydrater 55,0 g
- varav sockerarter 0,3 g
Fibrer 5,5 g
Protein 8,5 g
Salt0,06 g