Ekologiskt pumpafrömjöl från Österrike.
Vid tillverkningen av Lindroos pumpafröolja pressas oljan ut från pumpafröna och kvar återstår en fin massakaka som tas tillvara på. Denna pumpafrö-kaka består av finmalda pumpafrön som i tillverkningsprocessen har rostats, saltats och avfettats. Slutprodukten
– pumpamjölet – får således en härlig nötrostad, lätt saltig smak, och passar, tack vare sin låga fetthalt, utmärkt vid bakning av kakor, bakverk eller bröd. Upp till 30% av den angivna delen av mjöl från spannmål i ett recept kan ersättas med pumpafrömjöl. Eftersom denna produkt innehåller en hög andel protein, >60%, går det även utmärkt att tillsätta pumpafrömjöl i din smoothie för dig som önskar ett proteinrikt mellanmål!
Säljs i påsar om 500 g.
Ingredienser:
Pumpafrömjöl*. *KRAV-ekologisk ingrediens. Råvarans ursprung: Österrike.
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1851 kJ / 440 kcal |
Fett | 15,2 g |
- varav mättat fett | 3,2 g |
Kolhydrat | 14,6 g |
- varav sockerarter | 2,1 g |
Fiber | 9,9 g |
Protein | 61,2 g |
Salt | 1,4 g |