Spirulina Tabletter

Spirulina tabletter som kosttillskott för dig som vill boosta din hälsa. Spirulina är en av världens mest näringsrika växter som innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler, bl.a. järn och betakaroten.

Varför ska du använda Spirulina tabletter som kosttillskott?

Komplement till en näringsfattig kost

Innehåller över 100 näringsämnen som din kropp behöver

Proteinkälla istället för kött, mjölk, ägg, fisk m.m.

18 aminosyror (protein) varav 9 essentiella

Antioxidanter som stärker immunförsvaret

Spirulina tabletter, användning

Spirulina tabletter kommer i burkar om 200 tabletter. Enkelt och smidigt att svälja spirulina tabletterna tillsammans med vatten eller annan dryck. Du slipper lukt och smak från det annars lösa pulvret som också lätt dammar. På några sekunder får du enkelt i dig dagsbehovet av flera vitaminer och mineraler som din kropp så viktigt behöver.

Spirulina tabletter, odlad spirulina

All vår spirulina odlas idag i kontrollerade miljöer i stora bassänger med noggrann kontroll på kvalitet och renhet av både produkt och miljö. Den gröna algen pumpas upp ur bassängerna och silas i finmaskiga nät. Efter tvättning med rent vatten silas och sköljs det återigen och spraytorkas därefter skonsamt till ett blå-grönt pulver. Odlingen sker i mycket basiskt vatten där inga andra organismer tycker om att växa. Vår spirulina innehåller alltså inget annat än den gröna algen. Pulvret pressas sen ihop med hårt tryck till fasta spirulina tabletter, utan några bindningsmedel eller tillsatser.

Ursprungsland för Lindroos Spirulina tabletter: Kina

Naturligt kosttillskott

Runt om i naturen finns det massor av bra mat för oss människor. Allt från bär, frukt, nötter, kryddor, örter m.m. Till skillnad från konstgjorda kosttillskott som är kemiskt framställda i fabrik där man slagit ihop flera olika komponenter för att bilda ett kosttillskott. Naturliga kosttillskott som finns i naturen betyder att allt det bra redan finns i en och samma råvara, vi kan i princip ta det direkt från naturen och äta det. Spirulina är ett naturligt kosttillskott, en alg som växer vilt men som man också odlar i kontrollerade miljöer, fortfarande lika naturligt som vild spirulina. Istället för att få ett stort algblad på din tallrik torkar man och pulveriserar spirulina och pressar samman detta till små spirulina tabletter.

Ingredienser:

Spirulina platensis

Säljs i burkar om 200 tabletter i din hälsokostbutik eller i webbshop.
Spirulina tabletter finns även som ekologiska.

Happy Green

Bodystore

Naturprodukter

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig balanserad kost och hälsosam livsstil.

Läs mer om Spirulina

Näringsrikt

Mikroalgen är ett utmärkt tillskott med högt näringsvärde och låg kalorihalt. Innehåller ca 65 % högvärdigt protein med 18 aminosyror varav 9 essentiella, lätt upptagbara för kroppen. Innehåller de flesta vitaminer, mineraler m.m. framförallt hög halt av vitamin A (betakaroten), B1, B2, B12, Järn, och GLA. En ren naturprodukt med otroligt mycket viktiga näringsämnen.

Aztek indianer

Spirulina mikroalg användes redan av de gamla Aztekindianerna i Mexico, en av de platser som algen vuxit vilt på. När spanjorerna erövrade Mexico möttes de bl.a. av Spirulina som den lokala befolkningen använde som föda. Det beskrivs i historieböckerna hur de använde finmaskiga nät för att samla in den gröna algen på sjöar.

Som en spiral

Spirulina är en flercellig, ljuskrävande mikroalg. Cellerna är ordnade i ogrenade spiralvridna trådar. Uppförstorad ser den ut som en spiral, därav namnet. Spirulina är en snabbt växande organism. Dess livscykel är 3-5 dagar beroende på säsong och väderförhållanden. Den förekommer som s.k. monokultur, dvs. utan inblandning av andra blågröna alger.

Odlas

Idag odlas all Spirulina vi använder i bassänger med noggrann kontroll på kvalitet och renhet av både produkt och miljö. Spirulina pumpas upp ur bassängerna och silas på finmaskiga nät. Efter tvättning med rent vatten silas och sköljs det återigen och spraytorkas därefter skonsamt till ett blå-grönt pulver, torr ren spirulina.

Näringsvärden

Analys, genomsnittsvärden per 100 g
Näringsvärde: per 100 g
Protein60-70 g
Fett5-7 g
Kolhydrat15-20 g
Energivärde1500 kJ = 360 kcal
Essentiella aminosyror:
Histidin1,0 g
Isoleucin3,5 g
Leucin5,4 g
Lysine2,9 g
Metionin1,4 g
Fenylalanin2,8 g
Treonin3,2 g
Tryptofan0,9 g
Valin4,0 g
Mineraler:
Kalcium1,0 g
Fosfor800 mg
Magnesium400 mg
Järn104 mg
Natrium900 mg
Kalium1,4 g
Zink3,0 mg
Koppar1,2 mg
Mangan5,0 mg
Krom250 μg
Selen100 μg
Icke essentiella aminosyror:
Alanin4,7 g
Arginin4,3 g
Asparaginsyra6,1 g
Cystin0,6 g
Glutaminsyra9,1 g
Glysin3,2 g
Prolin2,7 g
Serin3,2 g
Tyrosin3,0 g
Vitaminer:
A (beta karot, ret.ekv.)40 mg
E (a-toc)10 mg
B1 Tiamin3,5 mg
B2 Riboflavin2,8 mg
B3 Niacin14 mg
B6 Pyridoxin800 μg
B12250 μg
Inositol64 mg
Folsyra10 μg
Biotin5 μg
Pantotensyra100 μg
Essentiella fettsyror:
Linolsyra0,8 g
Gamma Linolensyra GLA1,0 g
Övrigt:
Klorofyll1,1 g

För att läsa mer rekommenderar vi länken nedan till ett djupgående arbete av Karin Albinsson.
Spirulina – den gröna mirakelalgen

Vill du ha en ny favorit smoothie? Fylld med energi och vitaminer. Enkelt, snabbt och gott!