Glutenfri Pizzadeg

Ingen jäsning

Mandelmjöl i degen

Recept till en pizza


Glutenfri Pizzadeg

En glutenfri pizza deg är ett mycket väl googlat recept och många har bra tips på hur du kan gå till väga. Det här receptet är matigt och saftigt och kommer inte göra dig besviken. Dessutom har det ett lågt kolhydratinnehåll så det passar dig som vill äta en LCHF-inspirerad kost. Toppa med valfri topping och låt fredagskvällen börja.

Tips för glutenfri bakning

www.psyllium.se har vi samlat massor av bra tips för glutenfri bakning som du kan applicera i detta recept på glutenfria frallor. Ett hett tips är följande:

Glutenfria mjölsorter

Mandelmjöl
Ett av de dyrare mjölsorterna som finns, med förklariga skäl, då mjölet görs på mandlar. Oerhört populär vid LCHF-bakning med en fetthalt på närmare 50%. Innehåller därför mycket energi. Dessutom högt fiberinnehåll då mjölet görs på hela mandeln. Används till bröd, kakor och bakverk. Bra att tänka på kan vara att förvara mjölet i kylen då det lätt härsknar i skafferiet. Tips är att baka paj på mandelmjöl då det förgyller pajskalet med sin något söta smak.

Viktomvandlare

Fler och fler recept börjar skrivas i gram i stället för i måttenheter som dl, msk osv. Detta gör receptet mer exakt och leder oftast till ett bättre glutenfritt resultat varje gång. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa en köksvåg så kan du enkelt börja mäta dina ingredienser i stället.

Mandelmjöl                        1 dl = 50 g
SoftBake                            1 msk = 6,9 g
Premium psyllium              1 msk = 9,9 g
Xantangummi                    1 tsk = 4 g

SoftBake

Under våren 2022 släpper Lindroos en helt ny produkt vid namn SoftBake. Det innehåller 93% kostfiber och bidrar med volym och fluffighet till ditt glutenfria bröd som aldrig förr. Enligt flera receptskrivare kommer detta revolutionera glutenfri bakning framöver.
Till ett redan befintligt recept kan man lätt addera SoftBake enligt att följa denna enkla regel.
Räkna ut totala mängden ingredienser i vikt, exempel 1000 g.
Räkna ut 1% av den totala vikten, i vårt exempel blir det 1% av 1000 = 10 g.

Addera därefter 10 g SoftBake tillsammans med det glutenfria mjölet innan du rör i det i vätska. Med tidens gång kan denna mängd behöva justeras upp eller ner men denna regel är en bra utgångspunkt. Läs mer om SoftBake här.

glutenfri pizzadeg

Glutenfri Pizzadeg

God glutenfri pizzadeg som du kan toppa med din favorittopping. Gjord på naturligt glutenfria råvaror och vår viktiga premium psyllium för att hålla ihop degen ordentligt.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2 stycken

Ingredienser
  

  • 8 st ägg
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl premium psyllium
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl blandade frön och kärnor– om möjlig mal till mjöl
  • 2 tsk stora rivna morötter
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°
  • Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Rör ihop till en jämn deg.
  • Kavla ut degen på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
  • Tillsätt fyllning efter egen smak, toppa med ost om så vill.
  • Sätt i ugnen ytterligare 10 minuter när fyllningen är tillsatt. Grädda tills osten fått en gyllene färg.

Anteckning

Recept från Tatjana Albinus, fler recept på lowcarb.dk
Keyword glutenfri pizza
Tried this recipe?Let us know how it was!