Låg kolhydrathalt
Utan jäst
En stor brödform
Low Carb Stenåldersbröd
Ett gott glutenfritt bröd med lågt innehåll av kolhydrater. Det här brödet innehåller så många spännande ingredienser och som i kombination med varandra gör sig riktigt bra. Otroligt gott och smakrikt. Med dess höga fiberinnehåll blir du mätt och belåten med det här brödet.
Glutenfria mjölsorter
Mandelmjöl
Ett av de dyrare mjölsorterna som finns, med förklariga skäl, då mjölet görs på mandlar. Oerhört populär vid LCHF-bakning med en fetthalt på närmare 50%. Innehåller därför mycket energi. Dessutom högt fiberinnehåll då mjölet görs på hela mandeln. Används till bröd, kakor och bakverk. Bra att tänka på kan vara att förvara mjölet i kylen då det lätt härsknar i skafferiet. Tips är att baka paj på mandelmjöl då det förgyller pajskalet med sin något söta smak.
Viktomvandlare
Fler och fler recept börjar skrivas i gram i stället för i måttenheter som dl, msk osv. Detta gör receptet mer exakt och leder oftast till ett bättre glutenfritt resultat varje gång. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa en köksvåg så kan du enkelt börja mäta dina ingredienser i stället.
Mandelmjöl 1 dl = 50 g
SoftBake 1 msk = 6,9 g
Premium psyllium 1 msk = 9,9 g
Xantangummi 1 tsk = 4 g
Low Carb Stenåldersbröd
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl linfrön, malet till fint mjöl
- 1 dl hela solrosfrön
- 1 dl hela sesamfrön
- 1 dl hela pumpafrön
- 1 dl premium psyllium
- 3 tsk grovt havssalt
- 2 dl riven squash (ca en halv squash)
- 5 st ägg
- ½ dl olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160°
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör sedan samman de torra ingredienserna med squash och olivolja, tillsätt sedan äggen.
- Rör om blandningen väl och häll sedan allt i en brödform.
- Grädda i ugnen ca 60 min.