Go Back
+ servings
glutenfri pizzadeg

Glutenfri Pizzadeg

God glutenfri pizzadeg som du kan toppa med din favorittopping. Gjord på naturligt glutenfria råvaror och vår viktiga premium psyllium för att hålla ihop degen ordentligt.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2 stycken

Ingredienser
  

  • 8 st ägg
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl premium psyllium
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl blandade frön och kärnor– om möjlig mal till mjöl
  • 2 tsk stora rivna morötter
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°
  • Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Rör ihop till en jämn deg.
  • Kavla ut degen på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
  • Tillsätt fyllning efter egen smak, toppa med ost om så vill.
  • Sätt i ugnen ytterligare 10 minuter när fyllningen är tillsatt. Grädda tills osten fått en gyllene färg.

Anteckning

Recept från Tatjana Albinus, fler recept på lowcarb.dk
Keyword glutenfri pizza
Tried this recipe?Let us know how it was!