Vegetarisk burgare med glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfria hamburgebröd

Vegetariska hamburgare

Hemmagjord ketchup


Vegetariska hamburgare med glutenfritt bröd

Dessa burgare är enkla att göra och du kan pröva att byta ut oliverna mot soltorkade tomater – det är supergott! Längre ner finns recept på hemmagjord ketchup.

glutenfri och vegetarisk hamburgare

Vegetarisk burgare med glutenfritt hamburgerbröd

Hemmagjorda hamburgare och bröd. Vegetariska hamburgare och även recept på hemmagjord ketchup.
Inga röster ännu
Tillagningstid 1 timme
1 timme
Total tid 2 timmar
Måltid Huvudrätt
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

Ingredienser hamburgare:

  • 1 st burk kikärtor
  • 2 st stora portabellosvampar alt. champinjoner
  • 1 kruka persilja
  • 200 g färsk spenat
  • 1 burk urkärnade, svarta oliver
  • 2 st urkärnade, röda paprikor i bitar
  • 1 st rödlök, skalad och grovhackad
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tamari
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk premium psyllium
  • 3 dl kokt quinoa (valfri färg)

Ingredienser hamburgerbröd:

  • 10 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 st vispade ägg
  • 2 msk agavesirap
  • 4 dl rårismjöl eller rismjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • ½ dl premium psyllium
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt

Topping av hamburgerbröd

  • 1 st ägg
  • 1 tsk vatten
  • sesamfrön
  • olivolja

Hemmagjord ketchup

  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 st sköljd tomat (skär bort den gröna toppen)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk saft från en pressad citron
  • 1 st skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 nypa örtsalt

Instruktioner
 

Instruktioner hamburgare

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa allt förutom quinoan till en jämn massa.
  • Rör ner quinoan med sked.
  • Forma 8 hamburgare. Lägg burgarna på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter. Vänd på biffarna och ställ tillbaks dem 10 minuter till.

Instruktioner hamburgerbröd

  • Rör ut jästen i vattnet.
  • Tillsätt olivolja, de vispade äggen och sirapen. Rör ihop allting.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig.
  • Rör ihop alla ingredienser under kraftig omröring. Plasta degen och låt vila 1 timme.
  • Ta upp degen och forma (med oljade händer) till 12 hamburgerbröd.
  • Sätt ugnen på 225°. Plasta och låt jäsa 1 timme till.
  • Ta bort plasten och pensla bröden med ägg och vatten.
  • Strö över sesamfrön och ställ in bröden i ugnen i 8 – 10 minuter på mittersta falsen.

Instruktioner ketchup

  • Mixa allt till en puré. Förvara i kylen.
  • Tomatsåsen kan stå i ett par dagar.

Anteckning

Dessa burgare är enkla att göra och du kan pröva att byta ut oliverna mot soltorkade tomater – det är supergott! Längre ner finns recept på hemmagjord ketchup.
Recept ur kommande boken ”Baka Vego – Veganska recept” av Mekto Ganic
Keyword hamburgebröd, vegetariska hamburgare
Tried this recipe?Let us know how it was!