Forma 8 hamburgare. Lägg burgarna på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter. Vänd på biffarna och ställ tillbaks dem 10 minuter till.
Instruktioner hamburgerbröd
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt olivolja, de vispade äggen och sirapen. Rör ihop allting.
Blanda de torra ingredienserna för sig.
Rör ihop alla ingredienser under kraftig omröring. Plasta degen och låt vila 1 timme.
Ta upp degen och forma (med oljade händer) till 12 hamburgerbröd.
Sätt ugnen på 225°. Plasta och låt jäsa 1 timme till.
Ta bort plasten och pensla bröden med ägg och vatten.
Strö över sesamfrön och ställ in bröden i ugnen i 8 – 10 minuter på mittersta falsen.
Instruktioner ketchup
Mixa allt till en puré. Förvara i kylen.
Tomatsåsen kan stå i ett par dagar.
Anteckning
Dessa burgare är enkla att göra och du kan pröva att byta ut oliverna mot soltorkade tomater – det är supergott! Längre ner finns recept på hemmagjord ketchup.Recept ur kommande boken ”Baka Vego – Veganska recept” av Mekto Ganic