Enkla att göra
Glutenfria ingredienser
Recept till en portion
Glutenfria Pannkakor
Vi älskar glutenfria pannkakor. De är så gott! Så otroligt smidigt att ha med sig till barnen på bilresan eller ut i skogen i en matsäckslåda. Toppa med massor av bär och nötter så blir det en riktig matig historia dessutom. De här pannkakorna blir väldigt tunna och fina. Vill du ha tjockare kan du addera ännu mer psyllium och mjöl.
Glutenfria Pannkakor
Enkla glutenfria pannkakor som smidigt vispas ihop till en slät smet. Klara på några minuter.
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2 dl havremjölk (eller annan mjölk)
- 1 msk premium psyllium
- 1 tsk xantangummi
- 1-2 krm salt
- 1 nypa vaniljpulver
- kokosolja eller smör till stekning
- jordgubbar
- apelsin
- några myntablad
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser och låt svälla några minuter.
- Smält smöret/kokosoljan och stek pannkakor på medelvärme tills de får fin färg. Det kan vara lite svårt att vända dessa så var försiktig.
- Skär jordgubbar, apelsin, hacka mynta och lägg i en skål och blanda runt.
- Servera de nygräddade pannkakor med fruktsalladen.
Tried this recipe?Let us know how it was!