Glutenfria pannkakor

Enkla att göra

Glutenfria ingredienser

Recept till en portion


Glutenfria Pannkakor

Vi älskar glutenfria pannkakor. De är så gott! Så otroligt smidigt att ha med sig till barnen på bilresan eller ut i skogen i en matsäckslåda. Toppa med massor av bär och nötter så blir det en riktig matig historia dessutom. De här pannkakorna blir väldigt tunna och fina. Vill du ha tjockare kan du addera ännu mer psyllium och mjöl.

Glutenfria Pannkakor

Glutenfria Pannkakor

Enkla glutenfria pannkakor som smidigt vispas ihop till en slät smet. Klara på några minuter.
Inga röster ännu
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl havremjölk (eller annan mjölk)
  • 1 msk premium psyllium
  • 1 tsk xantangummi
  • 1-2 krm salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • kokosolja eller smör till stekning
  • jordgubbar
  • apelsin
  • några myntablad

Instruktioner
 

  • Blanda alla ingredienser och låt svälla några minuter.
  • Smält smöret/kokosoljan och stek pannkakor på medelvärme tills de får fin färg. Det kan vara lite svårt att vända dessa så var försiktig.
  • Skär jordgubbar, apelsin, hacka mynta och lägg i en skål och blanda runt.
  • Servera de nygräddade pannkakor med fruktsalladen.
Keyword glutenfria pannkakor
Tried this recipe?Let us know how it was!