Klara på 45 minuter
Perfekt att frysa in
Variera köttfärsen
Glutenfria Köttbullar
Behöver man ett eget recept på glutenfria köttbullar tänker du? Ja, det behövs. Flera av de färdiga som finns i butiken innehåller gluten för att just stabilisera köttbullarna. Så därför har vi ersatt gluten med premium psyllium och ägg istället för att få till det så bra som möjligt. SoftBake är en ingrediens du kan addera till dessa köttbullar. Läs mer om SoftBake här på vår hemsida.
Glutenfria Köttbullar
Recept till riktigt goda glutenfria köttbullar. Smidigt att göra storkok och frysa in och ta upp efter hand.
Ingredienser
- 400 g hackad köttfärs
- 2 st ägg
- 2 msk premium psyllium
- 1 st riven lök
- 1 st röd pepparfrukt, fint hackad
- 1 dl solrosfrön
- 2 tsk grovt salt
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk chiliflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Rör ihop alla ingredienser i en stor bunke. Tillsätt extra psyllium om färsen är för blöt.
- Forma färsen till runda köttbullar och placera dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda köttbullarna i ugnen i ca 35 minuter.
Anteckning
Recept från Tatjana Albinus, fler recept på lowcarb.dk
Tried this recipe?Let us know how it was!