Glutenfria Chokladmuffins

Klara på 20 min

Naturligt glutenfria ingredienser

Ca 20 stycken


Glutenfria Chokladmuffins

Glutenfria chokladmuffins med mycket smak av hasselnötter. Väldigt goda och fina chokladmuffins som är gjorda på ett smakrikt hasselnötssmjöl. Det är inte alla butiker som har det hemma men välsorterade större butiker eller nätbutiker kan vi rekommendera att leta i. Det färdiga resultatet blir så gott och dina gäster kommer fråga om receptet flera gånger om.

Viktomvandlare

Fler och fler recept börjar skrivas i gram i stället för i måttenheter som dl, msk osv. Detta gör receptet mer exakt och leder oftast till ett bättre glutenfritt resultat varje gång. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa en köksvåg så kan du enkelt börja mäta dina ingredienser i stället.

SoftBake                            1 msk = 6,9 g
Premium psyllium              1 msk = 9,9 g
Xantangummi                    1 tsk = 4 g

glutenfria chokladmuffins

Glutenfria Chokladmuffins

Smakfulla glutenfria chokladmuffins med hasselnötter. Klara på ca 20 minuter och endast med naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 50 g hackade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad (ca 70 %)
  • 1 st mosad banan
  • 50 g smör
  • 4 st ägg
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 100 g hasselnötsmjöl
  • 75 g kokosmjöl
  • 1 dl socker, alt agavesirap
  • 4 msk premium psyllium
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner
 

  • Sätt på ugnen på 180°
  • Hacka hasselnötterna och chokladen i små bitar.
  • Mosa bananen och blanda i hasselnötterna och chokladen.
  • Blanda i resterande ingredienser och rör om väl.
  • Häll därefter upp smeten i små muffinsformar.
  • Låt grädda i ugnen ca 15 minuter.

Anteckning

Recept från Tatjana Albinus.
Keyword glutenfria chokladmuffins
Tried this recipe?Let us know how it was!