Klara på 20 min
Naturligt glutenfria ingredienser
Ca 20 stycken
Glutenfria Chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins med mycket smak av hasselnötter. Väldigt goda och fina chokladmuffins som är gjorda på ett smakrikt hasselnötssmjöl. Det är inte alla butiker som har det hemma men välsorterade större butiker eller nätbutiker kan vi rekommendera att leta i. Det färdiga resultatet blir så gott och dina gäster kommer fråga om receptet flera gånger om.
Viktomvandlare
Fler och fler recept börjar skrivas i gram i stället för i måttenheter som dl, msk osv. Detta gör receptet mer exakt och leder oftast till ett bättre glutenfritt resultat varje gång. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa en köksvåg så kan du enkelt börja mäta dina ingredienser i stället.
SoftBake 1 msk = 6,9 g
Premium psyllium 1 msk = 9,9 g
Xantangummi 1 tsk = 4 g
Glutenfria Chokladmuffins
Ingredienser
- 50 g hackade hasselnötter
- 100 g hackad choklad (ca 70 %)
- 1 st mosad banan
- 50 g smör
- 4 st ägg
- 1 ½ dl grekisk yoghurt
- 100 g hasselnötsmjöl
- 75 g kokosmjöl
- 1 dl socker, alt agavesirap
- 4 msk premium psyllium
- 2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 180°
- Hacka hasselnötterna och chokladen i små bitar.
- Mosa bananen och blanda i hasselnötterna och chokladen.
- Blanda i resterande ingredienser och rör om väl.
- Häll därefter upp smeten i små muffinsformar.
- Låt grädda i ugnen ca 15 minuter.