Glutenfritt Morotsbröd

Saftigt glutenfritt morotsbröd

Mandelmjöl

Utan jäst

Bröd i långpanna


Glutenfritt morotsbröd

Ett saftigt och gott glutenfritt morotsbröd på naturligt glutenfria ingredienser. Brödet innehåller liten mängd kolhydrater och passar dig som vill äta en LCHF-baserad kost. Receptet blandar du snabbt och smidigt ihop i en stor ugnsform och bryter sen brödet enkelt till måltiden. Bästa glutenfria morotsbrödet helt enkelt!

Tips för glutenfri bakning

www.psyllium.se har vi samlat massor av bra tips för glutenfri bakning som du kan applicera i detta recept på glutenfria frallor. Ett hett tips är följande:
Att mäta ingredienserna med våg istället för att gå efter mått ger en mer exakt fördelning mellan ingredienserna. Glutenfria bakverk är mer känsliga för om det blir mer eller mindre av någon mjölsort eller psyllium tex. Investera i en bra våg helt enkelt.

Mandelmjöl

Mandelmjöl är ett av de dyrare mjölsorterna som finns, med förklarliga skäl, då mjölet görs på mandlar. Oerhört populär vid LCHF-bakning med en fetthalt på närmare 50%. Innehåller därför mycket energi. Dessutom högt fiberinnehåll då mjölet görs på hela mandeln. Används till bröd, kakor och bakverk. Bra att tänka på kan vara att förvara mjölet i kylen då det lätt härsknar i skafferiet. Tips är att baka paj på mandelmjöl då det förgyller pajskalet med sin något söta smak.

Viktomvandlare

Fler och fler recept börjar skrivas i gram istället för i måttenheter som dl, msk osv. Detta gör receptet mer exakt och leder oftast till ett bättre glutenfritt resultat varje gång. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa en köksvåg så kan du enkelt börja mäta dina ingredienser istället.

Mandelmjöl                        1 dl = 50 g
Premium psyllium              1 msk = 9,9 g
SoftBake                             1 msk = 6,9 g

För fler mått och enheter finns här två bra länkar att följa:
Recepten.se
Livsmedelsinfo.nu

SoftBake

Under våren 2022 släpper Lindroos en helt ny produkt vid namn SoftBake. Det innehåller 93% kostfiber och bidrar med volym och fluffighet till ditt glutenfria bröd som aldrig förr. Enligt flera receptskrivare kommer detta revolutionera glutenfri bakning framöver.
Till ett redan befintligt recept kan man lätt addera SoftBake enligt att följa denna enkla regel.
Räkna ut totala mängden ingredienser i vikt, exempel 1000 g.
Räkna ut 1% av den totala vikten, i vårt exempel blir det 1% av 1000 = 10 g. Addera därefter 10 g SoftBake tillsammans med det glutenfria mjölet innan du rör i det i vätska.
Med tidens gång kan denna mängd behöva justeras upp eller ner men denna regel är en bra utgångspunkt.

Glutenfritt Morotsbröd

Glutenfritt Morotsbröd

Saftigt glutenfritt morotsbröd med mandelmjöl. Supergott till helgens middag.
Inga röster ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 8 st ägg
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl ekologisk psyllium
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl blandade frön (solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön)
  • 2 st stora rivna morötter
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör ihop alla ingredienser.
  • Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Grädda i ca 20 min

Anteckning

Recept av Tatjana Albinus, fler recept på lowcarb.dk
Keyword glutenfritt bröd, morotsbröd
Tried this recipe?Let us know how it was!