30 min jäsning
Klar på dryga timmen
Glutenfri Mjölmix
Glutenfri Quinoa-limpa
Ingredienser
- 25 g jäst
- 400 g (4 dl) vatten
- 1 msk premium psyllium
- 2 dl Quinoa-flingor
- 1 tsk salt
- 1/2 msk hel anis
- 1/2 dl rapsolja
- 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix
Till formen
- olivolja
- quinoaflingor
Instruktioner
- Smula ner jästen i degbunken.
- Värm vattnet till fingervärme, 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt psyllium , quinoaflingor, salt och stött anis.Rör om och låt svälla 10 minuter.
- Blanda ner olja och det mesta av mjölblandningen.Arbeta degen riktigt kraftigt i maskin. Tillsätt resten av mjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig när den har lagom konsistens.
- Lägg degen i en lätt oljad och quinoabeströdd avlång form som rymmer ca 1 1 / 2 liter. Strö lite quinoaflingor ovanpå. Låt jäsa övertäckt form ca 30 minuter.
- Grädda limpan i nedre delen av ugnen, 200°C , ca 30minuter.
- Låt limpan stå kvar en stund i formen innan den lossas.
- Låt den svalna under bakduk.
Anteckning
Receptet av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!