Värm vattnet till fingervärme, 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt psyllium , quinoaflingor, salt och stött anis.Rör om och låt svälla 10 minuter.
Blanda ner olja och det mesta av mjölblandningen.Arbeta degen riktigt kraftigt i maskin. Tillsätt resten av mjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig när den har lagom konsistens.
Lägg degen i en lätt oljad och quinoabeströdd avlång form som rymmer ca 1 1 / 2 liter. Strö lite quinoaflingor ovanpå. Låt jäsa övertäckt form ca 30 minuter.
Grädda limpan i nedre delen av ugnen, 200°C , ca 30minuter.
Låt limpan stå kvar en stund i formen innan den lossas.
Låt den svalna under bakduk.
Anteckning
Receptet av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.