Glutenfri granola

Godaste glutenfria granolan

Massa nötter och frön

Ca 20 minuter


Ingredienser

  • 2 msk premium psyllium
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 50 g hasselnötter
  • 3 msk hampafrö
  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk flytande honung
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 1 dl russin, dadlar eller aprikoser

Hemlagad granola är underbart att vakna till och lätt att laga. Du kan variera den i det oändliga med olika sorters torkad frukt och du kan också tillsätta pumpafrö, linfrö eller solrosfrö.

  1. Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn).
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och blanda alla ingredienserna utom den torkade frukten. Sätt in i ugnen.
  3. När kokosoljan har smält efter 1-2 minuter, ta ut plåten och rör runt så att honungen och kokosoljan fördelas jämnt bland råvarorna.
  4. Grädda i ytterligare 8-10 minuter och rör om ibland.
  5. När granolan har fått färg, ta ut den ur ugnen och låt svalna.
  6. Blanda i torkad frukt och förvara i en lufttät behållare.

Tips! Granolan kan också användas som spröd topping på en klassisk äppelkaka.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu