Godaste glutenfria granolan
Massa nötter och frön
Ca 20 minuter
Ingredienser
- 2 msk premium psyllium
- 3 dl glutenfria havregryn
- 50 g hasselnötter
- 3 msk hampafrö
- 4 msk kokosolja
- 3 msk flytande honung
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk riven muskotnöt
- 1 dl russin, dadlar eller aprikoser
Hemlagad granola är underbart att vakna till och lätt att laga. Du kan variera den i det oändliga med olika sorters torkad frukt och du kan också tillsätta pumpafrö, linfrö eller solrosfrö.
- Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn).
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och blanda alla ingredienserna utom den torkade frukten. Sätt in i ugnen.
- När kokosoljan har smält efter 1-2 minuter, ta ut plåten och rör runt så att honungen och kokosoljan fördelas jämnt bland råvarorna.
- Grädda i ytterligare 8-10 minuter och rör om ibland.
- När granolan har fått färg, ta ut den ur ugnen och låt svalna.
- Blanda i torkad frukt och förvara i en lufttät behållare.
Tips! Granolan kan också användas som spröd topping på en klassisk äppelkaka.
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu