Ekologiskt Majsmjöl

Baka godare glutenfritt bröd med högkvalitativt ekologiskt majsmjöl från Lindroos.

  • Kvalitativt ekologiskt majsmjöl
  • Basmjöl till glutenfritt bröd
  • Sockerkakor och muffins
  • God smak
  • För bättre glutenfri bakning

Majsmjöl är ett mycket gott basmjöl när du ska baka glutenfritt. Funkar som bas i glutenfria bröd men kan även användas i tex sockerkakor och muffins. Majsmjöl har en fin färg och len smak och används oftast tillsammans med något annat glutenfritt mjöl. Lindroos ekologiska majsmjöl är av hög kvalitet.

Under hösten 2022 lanserar Lindroos flera ekologiska glutenfria mjölsorter med syfte att höja standarden och resultatet på glutenfri bakning. Kvalitet på ingredienserna gör skillnad och med dessa olika mjölsorter kommer du märka stor skillnad. Lägg där till flera tekniska ingredienser som psyllium, SoftBake och Xantangummi så har du allt som behövs för att baka riktigt gott glutenfritt bröd.

Finns att handla i ekologisk matbutiker eller nätbutiker som tex apotea. Följ den gröna länken för att komma till Lindroos webshop där vi har många ingredienser för glutenfri bakning.

Recept med Majsmjöl
Klicka på bilden nedan för att ta del av flera recept med majsmjöl. Där hittar du ett mycket populärt recept med SoftBake från @glutenfriagodsaker.

Ingredienser:

Ekologiskt glutenfritt majsmjöl*
*Från certifierade ekologiska odlingar

Kan innehålla spår av soja.

1 dl majsmjöl väger ca 55 g

Näringsvärde per 100 g:
Energi1470 kJ / 347 kcal
Fett1,50 g
- varav mättat fett0,40 g
Kolhydrat76,20 g
- varav sockerarter2,0 g
Fiber4,10 g
Protein5,20 g
Salt0,01 g