Ekologiskt Kikärtsmjöl

Baka godare glutenfritt bröd med högkvalitativt ekologiskt kikärtsmjöl från Lindroos.

  • Kvalitativt ekologiskt kikärtsmjöl
  • Glutenfritt
  • Bra till vegansk matlagning
  • Mycket god smak
  • Fiberrikt

Kikärtsmjöl är ett gott och bra alternativ till vanligt vetemjöl. Det är gjort på hela kikärtor och innehåller mycket fibrer. Mjölet går att ha i både bröd, bakverk och tex pizzor som receptet som finns på baksidan av förpackningen. Mjöl från kikärtor har ett högt fiber och proteininnehåll. Med Lindroos ekologiska kikärtsmjöl kan du förvänta dig en hög kvalitet på din bakning.

Under hösten lanserar Lindroos flera ekologiska glutenfria mjölsorter med syfte att höja standarden och resultatet på glutenfri bakning. Kvalitet på ingredienserna gör skillnad och med dessa olika mjölsorter kommer du märka stor skillnad. Lägg där till flera tekniska ingredienser som psyllium, SoftBake och Xantangummi så har du allt som behövs för att baka riktigt gott glutenfritt bröd.

Finns att handla i ekologisk matbutiker eller nätbutiker som tex apotea. Följ den gröna länken för att komma till Lindroos webshop med massor av glutenfria ingredienser.

Recept med kikärtsmjöl
Klicka på bilden nedan för att ta del av flera recept med kikärtsmjöl. Bland annat hittar du detta otroligt goda recept på kikärtspizza.

glutenfri kikärtspizza

Ingredienser:

Ekologiskt glutenfritt kikärtsmjöl*
*Från certifierade ekologiska odlingar

1 dl kikärtsmjöl väger ungefär 65 gram.

Näringsvärde per 100 g:
Energi1421 kJ / 339 kcal
Fett5,92 g
- varav mättat fett1,10 g
Kolhydrat44,30 g
- varav sockerarter2,40 g
Fiber15,52 g
Protein18,58 g
Salt0,06 g