Go Back
Glutenfria Bullar

Veganska Glutenfria Bullar

Grymt goda glutenfria bullar med hallon och pumpakross. Både veganska och glutenfria.
Inga röster ännu
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Jäsning 2 timmar
Måltid Efterrätt

Ingredienser
  

Bulldeg

  • 3 ½ dl osötad sojamjölk
  • ¾ dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 tsk xantangummi
  • 2 nypor salt
  • 1 dl sötning, kokossockereller björksocker
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl rismjöl

Fyllning

  • 3 dl frysta hallon
  • 2 dl pumpakross
  • 4 st dadlar
  • 1 msk chiafrön + 1⁄2 dl vatten
  • 1 msk kokossocker
  • Ev kanel, kardemumma, eller vaniljpulver

Instruktioner
 

Deg

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Se till att mjölken är rumstempererad.
  • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjöken och oljan. Tillsätt den torra mixen.
  • Vispa med elvisp eller bakmaskin ca 5 minuter tills att du har en jämn fin smet.

Fyllning

  • Lägg chiafrönen i vattnet och låt mjukna ca 20 minuter. Hacka sönder hallonen med en gaffel. Kärna ur och hacka dadlarna.
  • Blanda ihop alltsammans och rör ner det i bull-degen med bara några vändor med en slev.
  • Häll över degen i en spritspåse och spritsa ut snurror på en bakplåtsbeklädd plåt. Toppa med pumpakross.
  • Låt jäsa 2-3 timmar utan bakduk.
  • Grädda ca 20 minuter på 175-200 grader beroende på ugn.

Anteckning

Recept av Sanna och Lina El Kott Helander, www.elkotts.com.
Keyword glutenfria bullar, veganska bullar
Tried this recipe?Let us know how it was!