Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Veganska Glutenfria Bullar
Grymt goda glutenfria bullar med hallon och pumpakross. Både veganska och glutenfria.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Jäsning
2
timmar
t
Måltid
Efterrätt
Ingredienser
Bulldeg
3 ½
dl
osötad sojamjölk
¾
dl
rapsolja
25
g
jäst
1
tsk
mortlade kardemummakärnor
2
tsk
xantangummi
2
nypor
salt
1
dl
sötning, kokossockereller björksocker
2
dl
durramjöl
2
dl
potatismjöl
1
dl
rismjöl
Fyllning
3
dl
frysta hallon
2
dl
pumpakross
4
st
dadlar
1
msk
chiafrön + 1⁄2 dl vatten
1
msk
kokossocker
Ev kanel, kardemumma, eller vaniljpulver
Instruktioner
Deg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Se till att mjölken är rumstempererad.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjöken och oljan. Tillsätt den torra mixen.
Vispa med elvisp eller bakmaskin ca 5 minuter tills att du har en jämn fin smet.
Fyllning
Lägg chiafrönen i vattnet och låt mjukna ca 20 minuter. Hacka sönder hallonen med en gaffel. Kärna ur och hacka dadlarna.
Blanda ihop alltsammans och rör ner det i bull-degen med bara några vändor med en slev.
Häll över degen i en spritspåse och spritsa ut snurror på en bakplåtsbeklädd plåt. Toppa med pumpakross.
Låt jäsa 2-3 timmar utan bakduk.
Grädda ca 20 minuter på 175-200 grader beroende på ugn.
Anteckning
Recept av Sanna och Lina El Kott Helander, www.elkotts.com.
Keyword
glutenfria bullar, veganska bullar
Tried this recipe?
Let us know
how it was!