Go Back
+ servings
glutenfria korvbröd

Hannas Glutenfria Korvbröd

Baka ditt eget glutenfria korvbröd. Perfekt att göra i stor volym och frysa in. Bakat på naturligt glutenfria råvaror.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Jäsning 10 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Bröd
Portioner 10 stycken

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2 dl valfri mjölk
  • ½ dl kokosmjöl, alt. sesammjöl
  • 1 dl teffmjöl, alt. bovetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl kikärts – eller linsmjöl
  • 1 ½ msk premium psyllium
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa örtsalt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 250C.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken i dom med dom torra ingredienserna till en slät och jämn smet. Låt stå i 10-15 min.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smeten ska nu vara så tjock att du med fuktade händer kan forma ca 8-10 st korvbröd som du lägger på plåten.
  • Sänk ugnen till 200C och sätt in bröden. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom.
  • För att se bilder på hur smeten ska se ut samt hur du formar bröden, se det här inlägget (klick).

Anteckning

Recept av Hanna Göransson. Författare till b.la. boken Friendly Food och driver bloggen “Hur bra som helst”.
Keyword glutenfritt bröd, korvbröd
Tried this recipe?Let us know how it was!