Go Back
+ servings
Glutenfritt och Veganskt Bröd

Glutenfritt och Veganskt Bröd

Gott veganvänligt bröd med valnötter.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Jäsning 40 minuter
Total tid 1 timme 20 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 3,5 dl havremjölk/mandelmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl brödsirap
  • 2 msk torkad jäst
  • 2 msk malda linfrön
  • 3 msk vatten
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 1 msk xantangummi
  • 0,5 dl hackade valnötter

Instruktioner
 

  • Blanda havremjölken, salt, sirap och jäst i en skål och ställ åt sidan i 10 minuter för att jäsa.
  • Blanda linfrön och vatten i en annan skål och ställ åt sidan i 10 minuter.
  • Blanda ihop de två skålarna och addera båda mjölsorterna, xantangummi och valnötterna. Blanda ordentligt!
  • Häll över blandningen i en avlång brödform och täck med bakduk i 40 minuter medans degen jäser.
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Låt brödet stå i ugnen ca 25 minuter.
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!