Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfritt och Veganskt Bröd
Gott veganvänligt bröd med valnötter.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Jäsning
40
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
20
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
1
formbröd
Ingredienser
1x
2x
3x
3,5
dl
havremjölk/mandelmjölk
½
tsk
salt
½
dl
brödsirap
2
msk
torkad jäst
2
msk
malda linfrön
3
msk
vatten
3
dl
bovetemjöl
2,5
dl
rismjöl
1
msk
xantangummi
0,5
dl
hackade valnötter
Instruktioner
Blanda havremjölken, salt, sirap och jäst i en skål och ställ åt sidan i 10 minuter för att jäsa.
Blanda linfrön och vatten i en annan skål och ställ åt sidan i 10 minuter.
Blanda ihop de två skålarna och addera båda mjölsorterna, xantangummi och valnötterna. Blanda ordentligt!
Häll över blandningen i en avlång brödform och täck med bakduk i 40 minuter medans degen jäser.
Sätt ugnen på 180 grader.
Låt brödet stå i ugnen ca 25 minuter.
Keyword
glutenfritt bröd
Tried this recipe?
Let us know
how it was!