Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfritt Lantbröd
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
15
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
1
bröd
Ingredienser
1x
2x
3x
500
g
Semper Bovete & Teff Mjöl
9
g
SoftBake
4,5
dl
vatten
50
g
jäst
1
tsk
salt
1
msk
honung
1/2
dl
olja
Instruktioner
Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung.
Blanda mixen (spara 1/2 dl till utbakning) med SoftBake och blanda därefter ner det i vätskan.
Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter.
Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp av mjölet.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten av mjölet och snitta degen med en kniv.
Baka bröden i mitten av ugnen 230 grader i cirka 25 minuter.
Anteckning
Keyword
glutenfritt bröd, lantbröd
Tried this recipe?
Let us know
how it was!