Go Back
+ servings
glutenfritt lantbrod

Glutenfritt Lantbröd

Inga röster ännu
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
30 minuter
Total tid 1 timme 15 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl
  • 9 g SoftBake
  • 4,5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl olja

Instruktioner
 

  • Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung.
  • Blanda mixen (spara 1/2 dl till utbakning) med SoftBake och blanda därefter ner det i vätskan.
  • Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter. 
  • Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp av mjölet.
  • Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten av mjölet och snitta degen med en kniv.
  • Baka bröden i mitten av ugnen 230 grader i cirka 25 minuter.

Anteckning

glutenfritt-brod-med-softbake
Keyword glutenfritt bröd, lantbröd
Tried this recipe?Let us know how it was!