Go Back
+ servings
Glutenfritt Korvbröd

Glutenfritt Korvbröd

Gott glutenfritt korvbröd med glutenfrimjölmix. Smidigt att storbaka och sen frysa ner och plocka upp efter hand.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Jäsning 1 timme
Total tid 1 timme 18 minuter
Måltid Bröd
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl olja
  • 1 msk premium psyllium
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 11 dl glutenfri mjölblandning

Instruktioner
 

  • Smula ner jästen i degbunken.
  • Värm vatten och olja till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  • Blanda ner psyllium och rör om. Låt stå och svälla 10 min.
  • Tillsätt salt, hjorthronsalt och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen. Arbete väl i maskin eller för hand.
  • Tack över med bakduk och låt jäsa i bunken ca 30 minuter.
  • Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl.
  • Dela degen och forma varje del till en längd. Platta till den så att den blir 10-12 cm bred.
  • Skär bitar tvärs över med en vass kniv. Lägg degbitarna med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper.
  • Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  • Grädda mitt i ugnen på 250 grader, 6-8 minuter.
  • Låt korvbröden kallna under bakduk.
Keyword glutenfritt bröd, korvbröd
Tried this recipe?Let us know how it was!