Smula ner jästen i degbunken. Häll på fingervarmt (37°) vatten och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt psyllium, rör om och låt blandningen stå i 10 min.
Tillsätt olja, brödkryddor, salt, övriga torra ingredienser och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt, helst i maskin tills den är smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska vara ganska kladdig och är inte lämplig att knåda.
Pensla en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Strö lite solrosfrön i botten och lägg i degen.
Strö på macadamianötter på toppen.
Jämna till ytan en aning. Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 tim.
Gräddning
Grädda limpan i 200°, i ugnens nedre del, 20-25 min.
Låt limpan svalna något innan den lossas från formen. Låt den kallna under bakduk. Alt. kan degen även klickas ut direkt på bakplåtspapper till ca 10 matbrödsbullar.
Följ i övrigt receptet, men grädda bullarna mitt i ugnen i 250°, 10-12 min.
Anteckning
Gör mjölkfria:Använd fin glutenfri mjölblandning utan mjölk.Receptet är även provat med 2 dl (140g) Hälsogröt Special istället för Fibrex, bovetekross, linfrö, solrosfrö och russin.