Go Back
+ servings

Glutenfritt Grundrecept

Går att använda till vanliga frallor, korvbröd eller hamburgerbröd.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Jäsning 50 minuter
Total tid 1 timme 20 minuter
Måltid Bröd
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 434 g vatten
  • 230 g majsstärkelse
  • 150 g rismjöl
  • 40 g socker
  • 30 g sirap
  • 23 g Premium Psyllium
  • 20 g jäst
  • 14 g salt
  • 14 g surdeg (valfritt)
  • 12 g solrosolja
  • 12 g SoftBake

Instruktioner
 

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål
  • Addera de flytande ingredienserna till mjölblandningen och knåda i ca 6 minuter. Degen ska vara lite kletig men ska gå att rulla med mjölade händer.
  • Rulla till önskad form på brödet, ca 60-70 g per bröd.
  • Låt jäsa på 37 grader i ugnen i 50 minuter.
  • Grädda sedan på 175 grader i 20 min.
  • Låt svalna innan servering.

Anteckning

Du väljer själv hur du vill forma bröden beroende på vilket ändamål du ska ha dom till.
Keyword glutenfritt bröd, hamburgebröd, korvbröd
Tried this recipe?Let us know how it was!