Go Back
+ servings
Glutenfritt Ciabatta Bröd

Glutenfritt Ciabatta Bröd

Supergott ciabattabröd med naturligt glutenfria råvaror. Saftigt och gott! Långjäst bröd.
Inga röster ännu
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Jäsning 8 timmar 30 minuter
Total tid 9 timmar 30 minuter
Måltid Bröd
Portioner 2 limpor

Ingredienser
  

  • 350 g kallt vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 120 g rismjöl
  • 40 g majsmjöl
  • 150 g potatismjöl
  • 50 g olivolja
  • 1 st äggvita
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 g premium psyllium
  • 10 g xantangummi

Instruktioner
 

  • Blanda alla ingredienserna förutom psyllium och xantangummi i en stor skål.
  • Knåda med händerna eller använd en elektrisk mixer för att blanda alla ingredienserna till en deg (ungefär 5 minuter).
  • Tillsätt sedan psyllium och xantangummi i degen och blanda igenom tills den är välkomponerad.
  • Täck skålen i plastfolie (så att den är lufttät) och låt den ligga på bänken i 8 timmar, så att degen kan jäsa.
  • Strö över lite rismjöl på bakbänken efter 8 timmar och placera sedan deg på brickan.
  • Dela degen i två halvor, forma dem till en rektangel och gör den ganska platt, täck lätt med rismjöl.
  • Täck brödet med en fuktig handduk och låt brödet jäsa i 30 minuter.
  • Förvärm ugnen till 225 grader medan brödet jäser. Lägg sedan brödet i ugnen för att gräddas i 40-45 minuter.
  • Ta ur brödet när du är nöjd med färgen och låt vila i 15 minuter på bakplattan.

Anteckning

Recept av Ashleigh och från bloggen “lifeofglutenfree.com”
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!