Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfritt Ciabatta Bröd
Supergott ciabattabröd med naturligt glutenfria råvaror. Saftigt och gott! Långjäst bröd.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Jäsning
8
timmar
t
30
minuter
minuter
Total tid
9
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
2
limpor
Ingredienser
1x
2x
3x
350
g
kallt vatten
10
g
färsk jäst
120
g
rismjöl
40
g
majsmjöl
150
g
potatismjöl
50
g
olivolja
1
st
äggvita
1 ½
tsk
salt
10
g
premium psyllium
10
g
xantangummi
Instruktioner
Blanda alla ingredienserna förutom psyllium och xantangummi i en stor skål.
Knåda med händerna eller använd en elektrisk mixer för att blanda alla ingredienserna till en deg (ungefär 5 minuter).
Tillsätt sedan psyllium och xantangummi i degen och blanda igenom tills den är välkomponerad.
Täck skålen i plastfolie (så att den är lufttät) och låt den ligga på bänken i 8 timmar, så att degen kan jäsa.
Strö över lite rismjöl på bakbänken efter 8 timmar och placera sedan deg på brickan.
Dela degen i två halvor, forma dem till en rektangel och gör den ganska platt, täck lätt med rismjöl.
Täck brödet med en fuktig handduk och låt brödet jäsa i 30 minuter.
Förvärm ugnen till 225 grader medan brödet jäser. Lägg sedan brödet i ugnen för att gräddas i 40-45 minuter.
Ta ur brödet när du är nöjd med färgen och låt vila i 15 minuter på bakplattan.
Anteckning
Recept av Ashleigh och från bloggen “lifeofglutenfree.com”
Keyword
glutenfritt bröd
Tried this recipe?
Let us know
how it was!