Go Back
+ servings
Glutenfritt Bröd med Dadlar

Glutenfritt Bröd med Dadlar

Enkelt glutenfritt bröd utan jäst. Smaksatt med sötning av dadlar.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme
Total tid 1 timme 15 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 stort bröd

Ingredienser
  

  • 2 dl dadlar utan kärnor
  • 1 dl kaffe hett och starkt
  • 4,5 dl naturell yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 3 dl havregryn, glutenfria
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk premium psyllium
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Börja med att brygga kaffe eller snabbkaffe.
  • Hacka dadlarna i små bitar och lägg dem i en skål. Häll över det varma kaffet.
  • Mät upp yoghurt, ägg, frön, havregryn, mjöl, psyllium, salt, bikarbonat och bakpulver i en smoothieblender.
  • Tillsätt dadlarna och kaffet.
  • Mixa alltsammans till en slät smet och låt den svälla i en kvart.
  • Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
  • Ta tag i bakplåtspappret och lyft brödet ur formen över till en plåt.
  • Ställ in brödet i ugnen igen och grädda ytterligare i 15 minuter.

Anteckning

Recept och bild av Malin Vesterback, lagaglutenfritt.se. Besök henne för massor av glutenfri inspiration. Finns alltid något nytt härligt att testa hos Malin.
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!