Go Back
+ servings
Bovetebröd

Glutenfritt Bovetebröd

Ett enkelt och väldigt gott bovetebröd med naturligt glutenfria råvaror som du hittar i din livsmedelsbutik. Ditt bovetebröd blir ännu mer saftigt om du tillsätter mer morötter än vad som anges i receptet.
Inga röster ännu
Tillagningstid 50 minuter
Jäsning 30 minuter
Total tid 1 timme 20 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk helt linfrö
  • 1 msk premium psyllium
  • 1-2 tsk hel fänkål
  • 1 tsk salt
  • 1 st morot (ca 100 g)
  • 90 g boveteflingor (2 dl)
  • 350 g bovetemjöl (7 dl)
  • Glutenfria Boveteflingor

Instruktioner
 

  • Smula jästen i degbunken. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader och häll det över jästen. Rör tills den löst sig.
  • Tillsätt olja, linfrö, psyllium, stött fänkål och salt. Rör om och låt stå några minuter.
  • Skala och finriv moroten. Blanda ner morot,boveteflingor och hälften av bovetemjölet. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölet och arbeta tills degen är smidig.
  • Flytta över den till en oljad 1 1/2 liters bakform. Släta till ytan och strö på boveteflingor. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen 200°C, 30-40 minuter. Låt brödet svalna något i formen innan det stjälps upp.

Anteckning

Recept av Elisabeth Ekstrand-Hemmingsson
Keyword bovetebröd, formbröd, glutenfrit
Tried this recipe?Let us know how it was!