Go Back
+ servings
glutenfritt bananbröd

Glutenfritt Bananbröd

Bananbröd toppat med valnötter och mörk choklad med naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 1 dl agavesirap eller honung
  • 50 g rumsvarm kokosolja
  • 4 st ägg
  • 2 st riktigt mosade bananer
  • 1 st skal från apelsin
  • ½ dl kokosmjölk eller annan mjölk
  • 1 msk vaniljpulver
  • 2 dl rårismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • ½ dl kokosmjöl

Övrigt

  • olivolja
  • kokosflingor
  • 1 dl hackade valnötter
  • 75 g Zotter choklad

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1/2 liters bakform med kokosflingor.
  • Rör ihop agavesirap och kokosolja. Vispa äggen poröst. Tillsätt kokosoljablandningen i äggen och rör ihop.
  • Rör därefter ner de mosade bananerna, apelsinskalet och kokosmjölken.
  • Mät upp alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggblandningen. Blanda gärna med en sked.
  • Häll smeten i formen. Strö till sist försiktigt valnötter och choklad i mitten längs hela kakan.
  • Ställ in i ugnen och grädda i 40 minuter på nedersta falsen.

Anteckning

Recept av Mekto Ganic.
Keyword bananbröd, glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!