Glutenfritt Bananbröd
Bananbröd toppat med valnötter och mörk choklad med naturligt glutenfria ingredienser.
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 40 minuter minuter
Total tid 50 minuter minuter
- 1 dl agavesirap eller honung
- 50 g rumsvarm kokosolja
- 4 st ägg
- 2 st riktigt mosade bananer
- 1 st skal från apelsin
- ½ dl kokosmjölk eller annan mjölk
- 1 msk vaniljpulver
- 2 dl rårismjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- ½ dl kokosmjöl
Övrigt
- olivolja
- kokosflingor
- 1 dl hackade valnötter
- 75 g Zotter choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1/2 liters bakform med kokosflingor.
Rör ihop agavesirap och kokosolja. Vispa äggen poröst. Tillsätt kokosoljablandningen i äggen och rör ihop.
Rör därefter ner de mosade bananerna, apelsinskalet och kokosmjölken.
Mät upp alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggblandningen. Blanda gärna med en sked.
Häll smeten i formen. Strö till sist försiktigt valnötter och choklad i mitten längs hela kakan.
Ställ in i ugnen och grädda i 40 minuter på nedersta falsen.
Keyword bananbröd, glutenfritt bröd