Go Back
+ servings
glutenfria tortillabröd

Glutenfria Tortillabröd

Enkla glutenfria tortillabröd med naturligt glutenfria råvaror.
Inga röster ännu
Tillagningstid 20 minuter
Jäsning 15 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Bröd
Portioner 10 stycken

Ingredienser
  

  • 400 g kallt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 150 g majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 30 g (3 msk) premium psyllium

Instruktioner
 

  • Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Låt degen svälla i 15 minuter.
  • Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut till runda tunna bröd.
  • Stek bröden i en torr stekpanna på hög värme. Stek ett par minuter på båda sidor så att brödet får en fin färg.
  • Täck bröden med en bakduk eller folie för att de inte ska bli torra.

Anteckning

Recept av Maria Blohm och Jessica Frej, hämtat från Josefins Glutenfria. Bild av Josefin Virsén
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!