Go Back
+ servings
Glutenfria Tekakor

Glutenfria Tekakor

Mjuka och goda tekakor bakade på naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 3 timmar 30 minuter
Måltid Bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 500 g mjölk
  • 12 g jäst
  • 20 g olja
  • 20 g sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm brödkrydda
  • 20 g premium psyllium

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°
  • Häll upp mjölken och vispa ner jästen och se till att den löses upp i vätskan.
  • Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  • Låt degen jäsa i bunke övertäckt med plast i ca 3 timmar.
  • Olja in händerna och bänken väl och skär sedan degen i 8 bitar som du rullar till små bollar.
  • Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
  • Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 min för att sedan gräddas i 15 minuter.

Anteckning

Recept av Jessica Frej och Maria Blohm från nya receptboken “Nytt Bröd – baka gott utan gluten”.
Bild av Filippa Tredal.
Keyword glutenfritt bröd, tekakor
Tried this recipe?Let us know how it was!