Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfria Tekakor
Mjuka och goda tekakor bakade på naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Jäsning
3
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
8
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
500
g
mjölk
12
g
jäst
20
g
olja
20
g
sirap
100
g
glutenfritt havremjöl
140
g
bovetemjöl
1
tsk
salt
2
krm
brödkrydda
20
g
premium psyllium
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°
Häll upp mjölken och vispa ner jästen och se till att den löses upp i vätskan.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
Låt degen jäsa i bunke övertäckt med plast i ca 3 timmar.
Olja in händerna och bänken väl och skär sedan degen i 8 bitar som du rullar till små bollar.
Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 min för att sedan gräddas i 15 minuter.
Anteckning
Recept av Jessica Frej och Maria Blohm från nya receptboken “Nytt Bröd – baka gott utan gluten”.
Bild av Filippa Tredal.
Keyword
glutenfritt bröd, tekakor
Tried this recipe?
Let us know
how it was!