Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfria Scones med Blåbär
Supergoda och snabba scones att slänga ihop till frukost. Gjord på glutenfri mjölmix.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Jäsning
10
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
8
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
245
g (4,5 dl)
glutenfri mjölmix
1
msk
xantangummi
36
g (4 msk)
majsstärkelse
2
tsk
bakpulver
½
tsk
salt
2
tsk
socker
5
tsk
smör
180
g (2-3 dl)
blåbär
2
dl
mjölk
2
tsk
honung
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, xantangummi, majsstärkelse, bakpulver, salt och socker.
Addera smöret och blåbären och blanda till en mjuk deg.
Häll i mjölken och honungen och blanda väl.
Dela i 6-8 lika stora delar och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
Låt stå 10 minuter innan du ställer in brödet i ugnen.
Grädda i 10-15 min, eller tills de börjar se lite gyllenbruna ut på utsidan.
Keyword
glutenfritt bröd, scones
Tried this recipe?
Let us know
how it was!