Go Back
+ servings
Glutenfria Scones med Blåbär

Glutenfria Scones med Blåbär

Supergoda och snabba scones att slänga ihop till frukost. Gjord på glutenfri mjölmix.
Inga röster ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 10 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 245 g (4,5 dl) glutenfri mjölmix
  • 1 msk xantangummi
  • 36 g (4 msk) majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 5 tsk smör
  • 180 g (2-3 dl) blåbär
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk honung

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, xantangummi, majsstärkelse, bakpulver, salt och socker.
  • Addera smöret och blåbären och blanda till en mjuk deg.
  • Häll i mjölken och honungen och blanda väl.
  • Dela i 6-8 lika stora delar och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt stå 10 minuter innan du ställer in brödet i ugnen.
  • Grädda i 10-15 min, eller tills de börjar se lite gyllenbruna ut på utsidan.
Keyword glutenfritt bröd, scones
Tried this recipe?Let us know how it was!