Go Back
+ servings
glutenfria scones

Glutenfria scones

Glutenfria scones för mysiga frukostar med naturligt glutenfria ingredienser.
Inga röster ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Jäsning 10 minuter
Total tid 27 minuter
Måltid Bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl havregryn, glutenfria
  • 3 msk rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g kvarg
  • 50 g kokosolja
  • 2 tsk premium psyllium
  • ½ - 1 dl vatten

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda ihop havregryn, rismjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt därefter kvarg, kokosolja och psyllium till blandningen.
  • Rör om och tillsätt vatten så att degen blir lite kletig. Psyllium suger åt sig vätska och därför får man tillsätta extra vätska så att degen inte blir för torr.
  • Låt svälla under bakduk ca 10 min och gör under tiden i ordning en form med bakplåtspapper.
  • Forma runda små bröd och platta ut dessa på plåten vilket borde räcka till 8 stycken bröd.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Keyword glutenfritt bröd, scones
Tried this recipe?Let us know how it was!