Glutenfria Saffransbullar
Klassiska lussebullar, helt glutenfria. Saftiga och fluffiga som en saffransbulle bör vara.
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Jäsning 1 timme t
Bullar
- 25 g jäst
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- ½ msk premium psyllium
- 1 dl kesella
- 1 frp (½ g) saffran
- ¾ dl socker
- 1 krm salt
- ⅓ st ägg
- 6-7 dl glutenfri mjölblandning
Utbakning
Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Forma degen till kusar eller andra större julbröd.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt degen jäsa väl på plåten, ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.
Gräddning
Kusar mitt iugnen i 250°, 8-10 minuter. Stora bröd i ugnens nedre del i 200° 20-25 minuter.
Låt bröden svalna under bakduk.
Receptet av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
- ”Baka utan gluten”, 2010 ICA bokförlag.
- ”Bjud glutenfritt”, 2008 ICA bokförlag.
- ”Glutenfria kokboken”, 2004, ingår i ICA bokförlags rutiga serie.
Keyword glutenfria saffransbullar