Go Back
+ servings
glutenfria saffransbullar

Glutenfria Saffransbullar

Klassiska lussebullar, helt glutenfria. Saftiga och fluffiga som en saffransbulle bör vara.
Inga röster ännu
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Jäsning 1 timme
Måltid Efterrätt
Portioner 15 stycken

Ingredienser
  

Bullar

  • 25 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • ½ msk premium psyllium
  • 1 dl kesella
  • 1 frp (½ g) saffran
  • ¾ dl socker
  • 1 krm salt
  • st ägg
  • 6-7 dl glutenfri mjölblandning

Pensling och garnering

  • ½ st ägg
  • russin

Instruktioner
 

Utbakning

  • Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Forma degen till kusar eller andra större julbröd.
  • Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt degen jäsa väl på plåten, ca 30 minuter.
  • Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.

Gräddning

  • Kusar mitt iugnen i 250°, 8-10 minuter. Stora bröd i ugnens nedre del i 200° 20-25 minuter.
  • Låt bröden svalna under bakduk.

Anteckning

Receptet av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
  1. ”Baka utan gluten”, 2010 ICA bokförlag.
  2. ”Bjud glutenfritt”, 2008 ICA bokförlag.
  3. ”Glutenfria kokboken”, 2004, ingår i ICA bokförlags rutiga serie.
Keyword glutenfria saffransbullar
Tried this recipe?Let us know how it was!