Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfria rödbetsvåfflor
Spännande våfflor gjorda på rödbetor och naturligt glutenfria mjöler. Goda och fräscht annorlunda en vanliga våfflor.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid
Efterrätt
Portioner
5
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
4
st
ägg
100
g
salladsost eller feta
15
g
premium psyllium
100
g
rismjöl
50
g
glutenfritt havremjöl
200
g
riven rödbeta
1
krm
salt
2
dl
mjölk
Smör till bakning
1
näve
ruccola
1
näve
groddar
8
st
körsbärstomater
Instruktioner
Vispa ägg, rismjöl, psyllium, havremjöl, hälften av rödbetsrivet, salt och mjölk med en elvisp tills du får en jämn konsistens.
Hetta upp våffeljärnet och lägg lite smör på plattorna.
Fördela en fjärdedel av degen på plattorna (den flyter inte ut av sig själv som vanlig våffelsmet).
Grädda våfflorna i 5-7 minuter beroende på våffeljärn. De ska grädda längre än normalt, så ha tålamod.
Servera våfflorna varma med resten av rödbetorna, ruccola, groddar och delade körsbärstomater på toppen.
Anteckning
Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword
glutenfria våfflor
Tried this recipe?
Let us know
how it was!