Go Back
+ servings
glutenfria våfflor

Glutenfria rödbetsvåfflor

Spännande våfflor gjorda på rödbetor och naturligt glutenfria mjöler. Goda och fräscht annorlunda en vanliga våfflor.
Inga röster ännu
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 5 stycken

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 100 g salladsost eller feta
  • 15 g premium psyllium
  • 100 g rismjöl
  • 50 g glutenfritt havremjöl
  • 200 g riven rödbeta
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • Smör till bakning
  • 1 näve ruccola
  • 1 näve groddar
  • 8 st körsbärstomater

Instruktioner
 

  • Vispa ägg, rismjöl, psyllium, havremjöl, hälften av rödbetsrivet, salt och mjölk med en elvisp tills du får en jämn konsistens.
  • Hetta upp våffeljärnet och lägg lite smör på plattorna.
  • Fördela en fjärdedel av degen på plattorna (den flyter inte ut av sig själv som vanlig våffelsmet).
  • Grädda våfflorna i 5-7 minuter beroende på våffeljärn. De ska grädda längre än normalt, så ha tålamod.
  • Servera våfflorna varma med resten av rödbetorna, ruccola, groddar och delade körsbärstomater på toppen.

Anteckning

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu
Keyword glutenfria våfflor
Tried this recipe?Let us know how it was!