Go Back
+ servings
Glutenfria Proteinplättar

Glutenfria Proteinplättar

Proteinrika plättar som serveras tillsammans med härligt skivad frukt.
Inga röster ännu
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 st bananer
  • 4 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk ekologisk psyllium
  • ½ dl hampafrö
  • 1 krm vaniljpulver
  • salt

Instruktioner
 

  • Mosa bananerna med en gaffel, och lägg i en bunke.
  • Knäck äggen i bunken och rör om.
  • Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, psyllium, hampafrö, vaniljpulver samt salt i en separat skål och blanda runt.
  • Häll i de torra ingredienserna i ägg/banan röran och rör till en jämn smet.
  • Låt stå och svälla i ca 10 min.
  • Stek i kokosolja (naturell eller med kokossmak). Klicka ut plättar i stekpannan och låt stekas ordentligt innan de vänds. Annars är risken att de faller sönder stor.
  • Servera med bär, kokosgrädde, nötsmör eller annat gott som kan finnas hemma.

Anteckning

Recept av Jennie Sjöström, jenniesmarket.se. Massor av läckra och bra recept för alla tillfällen. Bild av Magnus Egger.
Keyword glutenfria plättar
Tried this recipe?Let us know how it was!