Julstämningen stiger garanterat med dessa goda glutenfria pepparkakorna. Så goda till ett glas glögg eller att ha till kvällsfikat framför brasan, eller ute i snön.
Värm upp dadelsirap, kokosolja och vatten i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och blanda med en sked.
Häll över smeten i en tallrik, täck med plast och ställ in i kylen i 30 minuter.
Ta ut degen och kavla direkt på bakplåtspapper. Kavla ut så tunt du kan.
Ta ut pepparkakor med formar. Resten av degen använder du till nästa plåt. Gör så tills degen tagit slut.
Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.
Anteckning
Recept av Mekto Ganic. Kokboksförfattare som har skrivit flera glutenfria kokböcker, mycket uppskattade både till vardag och fest. In och läs hennes blogg för mer recept.Bild av: Fanny Hansson