Go Back
+ servings
Glutenfria pepparkakor

Glutenfria pepparkakor

Julstämningen stiger garanterat med dessa goda glutenfria pepparkakorna. Så goda till ett glas glögg eller att ha till kvällsfikat framför brasan, eller ute i snön.
Inga röster ännu
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 12 minuter
I kylen 30 minuter
Total tid 1 timme 12 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 36 stycken

Ingredienser
  

  • ½ dl dadelsirap
  • 4 msk kokosolja
  • 1 dl vatten
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk xantangummi
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Värm upp dadelsirap, kokosolja och vatten i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och blanda med en sked.
  • Häll över smeten i en tallrik, täck med plast och ställ in i kylen i 30 minuter.
  • Ta ut degen och kavla direkt på bakplåtspapper. Kavla ut så tunt du kan.
  • Ta ut pepparkakor med formar. Resten av degen använder du till nästa plåt. Gör så tills degen tagit slut.
  • Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

Anteckning

Recept av Mekto Ganic. Kokboksförfattare som har skrivit flera glutenfria kokböcker, mycket uppskattade både till vardag och fest. In och läs hennes blogg för mer recept.
Bild av: Fanny Hansson
Keyword glutenfria pepparkakor
Tried this recipe?Let us know how it was!