Glutenfria Ostmuffins
Härligt kryddiga glutenfria ostmuffins. Perfekta att frysa in och ta fram vid behov.
Tillagningstid 35 minuter minuter
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
- 4 st ägg
- 125 g kryddig färskost
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpafrön
- 3 msk premium psyllium
- 2 msk mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Sätt ugnen på 200°
Mal solroskärnorna och pumpafröna till grovt mjöl.
Blanda äggen med färskosten.
Tillsätt sedan alla torra ingredienser till blandningen.
Låt degen stå i tio minuter så att fibrerna får möjlighet att suga åt sig vätska. Fördela smeten jämnt i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter.
Recept från Tatjana Albinus, fler recept finns på lowcarb.dk
Keyword glutenfria muffins