Go Back
+ servings
Glutenfria Örtiga småbröd

Glutenfria Örtiga småbröd

Ett enkelt men smakrikt bröd som gör sig fint till en god soppa eller som kuvertbröd till en trevlig middag. Forma gärna bröden med avsmalnande ändar för en rustik känsla. Örtkryddorna går att variera hur man vill.
Inga röster ännu
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Jäsning 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 57 minuter
Måltid Bröd
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 5 ½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk premium psyllium
  • 1 msk herbes de provance örtkrydda
  • ½ tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • ½ dl laktosfri filmjölk
  • 1-2 msk flingsalt

Instruktioner
 

  • Blanda mjölmix, solrosfrön, premium psyllium, örtkryddor och salt väl i en bunke.
  • Smula ner jästen i en separat bunke och tillsätt vatten, filmjölk och olja. Rör så att jästen löser sig.
  • Tillsätt vätskan till mjölblandningen och arbeta degen till en jämn men ganska kladdig deg.
  • Forma brödet direkt med lätt fuktade händer. Lägg bröden glest isär på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa övertäckta i ca 75-90 minuter till dubbel storlek.
  • Värm ugnen till 250 °C. Strö flingsalt över de färdigjästa bröden och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Låt brödet svalna på galler under bakduk. Servera direkt eller frys in.

Anteckning

Receptet kommer från tidningen GF Glutenfri Matglädje
Recept och foto av Malin Randeniye. www.gfglutenfri.se
Keyword fralla, glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!