Go Back
+ servings
Glutenfria Örtfranska Bröd

Glutenfria och veganska örtfranska bröd

Glutenfria och veganska bröd med teffmjöl och kryddor.
Inga röster ännu
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Jäsning 2 timmar
Total tid 3 timmar 5 minuter
Måltid Bröd
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 20 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • ½ dl kallpressad olivolja
  • ¼ dl agavesirap eller dadelsirap
  • 3 ½ dl teffmjöl
  • ¼ dl premium psyllium
  • 2 tsk xantangummi
  • 2 tsk örtsalt
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin

Topping

  • Kallpressad olivolja
  • Torkad oregano
  • Flingsalt

Instruktioner
 

  • Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja och sirap och rör ihop.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner i den första blandningen samtidigt som du hela tiden rör med en sked.
  • Blanda tills du har fått en jämn smet. Plasta bunken och låt vila i 30 minuter.
  • Ta olivolja på händerna. Dela degen i 12 bitar och forma försiktigt små rundstycken. Det går fint att rulla degen till en längd och skära längden i 12 bitar.
  • Lägg frallorna på en bakplåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
  • Sätt ugnen på 200°. När ugnen är varm – pensla bullarna med olivolja och strö över oregano och flingsalt.
  • Ställ in plåten på mittersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalna i minst 1 timme innan du skär i dem.

Anteckning

Receptet av Mekto Ganic, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
  1. ”Bröd och kakor – baka utan gluten”, 2014 Ordalaget bokförlag.
  2. ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk”, 2015 Ordalaget bokförlag.
  3. ”Baka vego – veganska recept”, kommer Mars 2016 Ordalagaet bokförlag.
Örtfranska, foto Mekto Ganic.
Keyword glutenfritt bröd
Tried this recipe?Let us know how it was!