Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja och sirap och rör ihop.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i den första blandningen samtidigt som du hela tiden rör med en sked.
Blanda tills du har fått en jämn smet. Plasta bunken och låt vila i 30 minuter.
Ta olivolja på händerna. Dela degen i 12 bitar och forma försiktigt små rundstycken. Det går fint att rulla degen till en längd och skära längden i 12 bitar.
Lägg frallorna på en bakplåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
Sätt ugnen på 200°. När ugnen är varm – pensla bullarna med olivolja och strö över oregano och flingsalt.
Ställ in plåten på mittersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalna i minst 1 timme innan du skär i dem.
Anteckning
Receptet av Mekto Ganic, som också har skrivit flera mycket bra receptböcker med glutenfria recept.
”Bröd och kakor – baka utan gluten”, 2014 Ordalaget bokförlag.
”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk”, 2015 Ordalaget bokförlag.
”Baka vego – veganska recept”, kommer Mars 2016 Ordalagaet bokförlag.