Go Back
+ servings
glutenfria chokladmuffins äggfria

Glutenfria och Äggfria Chokladmuffins

Smarriga muffins utan ägg eller gluten. Klara på mindre än 30 minuter. Går bra att göra laktosfria genom att byta ut grädden till laktosfri grädde. Passar alla på festen.
5 / 1 röst
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 13 minuter
Total tid 43 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

Muffins

  • 200 g kallt vatten
  • 2 tsk premium psyllium
  • 100 g rumstempererat smör (eller mjölkfritt alternativ)
  • 150 g strösocker
  • 30 g kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rismjöl
  • 30 g potatismjöl
  • 8 st muffinsformar

Frosting med passionsfrukt:

  • 150 g vispgrädde
  • 100 g Mascarpone
  • 20 g strösocker
  • 2 st passionsfrukter

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader under/övervärme
  • Blanda samman vattnet och psylliumfröskalen med en gaffel och ställ åt sidan för att svälla
  • Vispa smör och socker så det blir mjukt, gärna med en elvisp eller en hushållsassistent
  • Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med smöret och sockret
  • Tillsätt psyllium-blandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir luftigt i konsistensen
  • Fördela smeten i 8 muffinsformar som du ställer på en plåt. Du kan antingen använda två skedar för att klicka i smeten eller lägga smeten i en spritspåse och spritsa ner i formarna för att undvika kladd
  • Grädda muffinsen i 13 minuter i 175 grader varmluft eller 200 grader över/undervärme
  • Låt dem svalna om du vill ha frosting ovanpå dem

Frosting

  • Skrapa ur passionsfrukterna och pressa innehållet genom en sil så att du inte får med fröna men fruktsaften.
  • Väg upp alla ingredienser i en bunke och vispa samman tills du får en mjuk och gräddig konsistens.
  • Spritsa på de kalla muffinsen.

Anteckning

Recept av Maria Blohm
Keyword glutenfria muffins
Tried this recipe?Let us know how it was!