Go Back
+ servings
glutenfria kanelbullar

Glutenfria Kanelbullar (Frej & Blohm)

Så goda glutenfria kanelbullar! Känns i princip som "vanliga" kanelbullar fast helt utan gluten. Lätta och smidiga att göra.
Inga röster ännu
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 2 timmar
Total tid 2 timmar 45 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

Bulldeg

  • 150 g Rismjöl
  • 50 g Majsmjöl
  • 150 g Potatismjöl
  • 100 g Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • ½ tsk Salt
  • 75 g Smör
  • 350 g Mjölk
  • 20 g Jäst
  • 10 g xantangummi
  • 10 g premium psyllium

Fyllning

  • 150 g Rumsvarmt smör
  • 25 g Strösocker
  • 25 g Kanel

Dekoration och pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Instruktioner
 

  • Lägg alla ingredienser utom psyllium och xantangummi i en bunke
  • Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter
  • Tillsätt psyllium och xantangummi och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl
  • Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5-2 timmar
  • Stjälp upp degen på mjölat underlag
  • Kavla eller tryck ut till en rektangel
  • Blanda kanel, socker och smör och bred över degen
  • Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 st bitar
  • Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  • Värm under tiden ugnen till 200 grader
  • Grädda i ca 15 minuter

Anteckning

Receptet av Maria Blohm och Jessica Frej, som också har skrivit flera mycket bra recept-böcker med glutenfria recept.
  1. ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”, 2013 ICA bokförlag.
  2. ”Nytt fikakbröd – baka gott utan gluten”, 2014 ICA bokförlag.
  3. ”Laga Nytt – pasta, pizza, paj och pirog utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
  4. ”Baka Nytt – ännu godare bröd utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
Kanelbullar, foto Christina Sundien boken ”nytt fikabröd, baka gott utan gluten”.
Keyword glutenfria kanelbullar
Tried this recipe?Let us know how it was!