Glutenfria Kanelbullar (Frej & Blohm)
Så goda glutenfria kanelbullar! Känns i princip som "vanliga" kanelbullar fast helt utan gluten. Lätta och smidiga att göra.
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Jäsning 2 timmar t
Total tid 2 timmar t 45 minuter minuter
Bulldeg
- 150 g Rismjöl
- 50 g Majsmjöl
- 150 g Potatismjöl
- 100 g Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- ½ tsk Salt
- 75 g Smör
- 350 g Mjölk
- 20 g Jäst
- 10 g xantangummi
- 10 g premium psyllium
Fyllning
- 150 g Rumsvarmt smör
- 25 g Strösocker
- 25 g Kanel
Lägg alla ingredienser utom psyllium och xantangummi i en bunke
Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter
Tillsätt psyllium och xantangummi och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl
Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5-2 timmar
Stjälp upp degen på mjölat underlag
Kavla eller tryck ut till en rektangel
Blanda kanel, socker och smör och bred över degen
Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 st bitar
Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Värm under tiden ugnen till 200 grader
Grädda i ca 15 minuter
Receptet av Maria Blohm och Jessica Frej, som också har skrivit flera mycket bra recept-böcker med glutenfria recept.
- ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”, 2013 ICA bokförlag.
- ”Nytt fikakbröd – baka gott utan gluten”, 2014 ICA bokförlag.
- ”Laga Nytt – pasta, pizza, paj och pirog utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
- ”Baka Nytt – ännu godare bröd utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
Kanelbullar, foto Christina Sundien boken ”nytt fikabröd, baka gott utan gluten”.
Keyword glutenfria kanelbullar