Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfria Hamburgebröd
Hemmagjorda glutenfria hamburgerbröd som även är PALEO-vänliga och lchf-vänliga.
Inga röster ännu
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Bröd
Portioner
6
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
3
dl
mandelmjöl
3
st
äggvitor
1
st
äggula
3
dl
hett vatten
5
msk
premium psyllium
2
tsk
äppelcidervinäger
2
tsk
bakpulver
1
tsk
himalayasalt
Topping
sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ihop de torra ingredienserna (mandelmjöl, psyllium, bakpulver och salt).
Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen..
Dela i 6 lika stora delar, rulla till bollar och platta ut ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper.
Pensla med en uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Förvara i frys eller kyl.
Anteckning
Recept och bild av Cecilia Folkesson. www.ceciliafolkesson.se
Instagram: @ceciliafolkesson
Keyword
glutenfritt bröd, hamburgebröd
Tried this recipe?
Let us know
how it was!