Go Back
+ servings
glutenfritt hamburgebröd

Glutenfria Hamburgebröd

Hemmagjorda glutenfria hamburgerbröd som även är PALEO-vänliga och lchf-vänliga.
Inga röster ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Bröd
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 st äggvitor
  • 1 st äggula
  • 3 dl hett vatten
  • 5 msk premium psyllium
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt

Topping

  • sesamfrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° C.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna (mandelmjöl, psyllium, bakpulver och salt).
  • Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen..
  • Dela i 6 lika stora delar, rulla till bollar och platta ut ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper.
  • Pensla med en uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
  • Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Förvara i frys eller kyl.

Anteckning

Recept och bild av Cecilia Folkesson. www.ceciliafolkesson.se
Instagram: @ceciliafolkesson
Keyword glutenfritt bröd, hamburgebröd
Tried this recipe?Let us know how it was!